Fina gesten: Han är med i truppen

Femåring får en plats i laget: ”En ära”

FOTBOLL

När Rochdale gästade Harlepool på onsdagskvällen fanns en femåring med i truppen.

Obotligt cancersjuke Joshua McCormack var en av sju avbytare.

– Det är en liten gest, men vi hoppas att den kan ge styrka till familjen i denna svåra tid, säger tränaren Keith Hill.

I oktober förra året diagnosticerades Rochdale-supportern Joshua McCormack med en elakartad hjärntumör. Läkarna försökte operera bort tumören men operationen misslyckades och sedan dess har Joshuas tillstånd förvärrats drastiskt.

I september i år fick familjen det tragiska beskedet att Joshuas liv inte går att rädda och att han bara har veckor, kanske månader, kvar innan det oundvikliga sker.

”En stor ära”

Tusentals Rochdale-supportrar har engagerat sig i familjens tragedi och laget – som spelar i League One, Englands tredjedivision – gör sitt för att stötta dem.

I onsdagskvällens Checkatrade-match borta mot Hartlepool tog man ut Joshua i matchtruppen.

– Det är en stor ära för oss att ha Joshua McCormacks namn i den officiella laguppställningen, sa tränaren Keith Hill till klubbens hemsida.

Får en plats i laget

Joshua ligger just nu på sjukhus och kunde därför inte att närvara vid kvällens match. Men han stod alltså inskriven i den officiella matchtruppen som en av sju avbytare och en matchtröja med Joshuas namn hängde i omklädningsrummet och låg sedan på en av stolarna på avbytarbänken.

– Joshuas öde har berört oss väldigt mycket ända sedan vi träffade honom i februari. Inget barn ska behöva genomlida det Joshua gör. Vi som klubb kommer att fortsätta stötta honom och familjen så mycket vi kan, sa tränaren Keith Hill.

Rochdale vann matchen med 2–1.

ARTIKELN HANDLAR OM