”Flera spelare ute – nu införs spritförbud”

1 av 2
FOTBOLL

Wayne Rooney har fått ägna dagen åt att be om ursäkt efter en fylleskandal.

Nu uppger The Sun att upp till tio ytterligare spelare i landslaget riskerar reprimander efter en nattklubbsrunda och att FA planerar att införa ett alkoholförbud på landslagssamlingar.

Bilder på en till synes kraftigt berusad Wayne Rooney i landslagströja som The Sun publicerade i dag har skakat om det engelska landslaget.

– Han kunde inte få ihop en enda riktig mening och ramlade omkring som att han spelade full. Ingen kunde tro att det här var Englands lagkapten, sa vittnen till tidningen om landslagskaptenen som enligt uppgifter ska ha "kraschat" ett bröllop.

Enligt brittisk press var FA rasande och under eftermiddagen kom också en ursäkt från Rooney, via en talesperson.

”Även om det var en ledig dag för hela laget så förstår han till fullo att bilderna är olämpliga för någon i hans position”.

Ute till 04,00

Men det var inte bara Wayne Rooney som misskötte sin lediga tid, skriver The Sun. Enligt uppgifter till tidningen ska upp till tio spelare ha varit ute på nattklubb till 04,00 på morgonen mot söndag efter att laget haft hela lördagen ledig.

Både The Sun och Mirror uppger att ansvariga inom FA rasat mot beteendet och att alla inblandade spelare ska ha haft samtal med landslagsledningen.

Förbundet vill nu se över reglerna för lagets lediga tid på landslagssamlingar samt införa ett alkholförbud.