”Mest professionella generationen”

Jürgen Klopp försvarar Wayne Rooney

Foto: REX
FOTBOLL

Fylleskandalen i det engelska landslaget har skapat rubriker.

Men Liverpool-tränaren Jürgen Klopp visar sympati – och försvarar hela fotbollsgenerationen.

– Det är den mest professionella vi någonsin har haft, säger Klopp vid dagens presskonferens.

The Sun var första att publicera bilder på en onykter Wayne Rooney. Han hade varit kraftigt berusad under landslagslägret och kraschat en bröllopsfest. 31-åringen bad om ursäkt.

Sedan kom uppgifter om att flera spelare var inblandad i fylleskandalen.

”Känner verkligen för spelarna”

Vid torsdagens presskonferens fick Liverpools manager Jürgen Klopp frågor om incidenten. Då visade han stor sympati och försvarade Rooney.

– Jag känner verkligen för spelarna. Jag vet att vi alla lever ett bra liv, tjänar mycket pengar och jobbar med det vi älskar. Men det borde inte komma som en överraskning att vi också är människor, säger Klopp.

– Ibland är vi bjudna på bröllop, födelsefester eller liknande. Då har vi en yrkesroll och säger ”nej, tack” till alkohol och ber någon att flytta på sig när de ska röka. Men allting är inte så lätt i livet.

”Jag var tvungen att fylla på spelarnas glas”

Den tyske managern valde sedan att skydda hela den här fotbollsgenerationen. Och menar att det dracks mycket mer alkohol bland elitspelare förr i tiden.

– De här killarna, den här generationen är den mest professionella någonsin, säger Klopp.

– Alla spelarna, alla legendarer som vi älskar och beundrar – de drack och rökte som galningar. Men de var fortfarande bra spelare. Ingen sysslar med sådant längre. Jag känner inte till någon. När vi hade julfest var jag tvungen att fylla på spelarnas glas. Men ibland är man på fel plats vid fel tidpunkt. Jag har ingen aning var Wayne var, men jag är rätt säker på att det inte är något allvarligt problem med honom.

Är inte orolig

– Våra liv ser ut som katastrofer när saker inte är helt perfekt. Men så är det inte. Ibland är det bra att ha en sådan här situation, du kan bötfälla spelaren och göra något bra med pengarna. Jag har inte full koll på vad som har hänt, men jag är ganska säker på att det här inte är några större problem.