Wayne Rooneys stöd: ”Det är fruktansvärt”

Ger support till de drabbade efter skandalen

Foto: TT/AP
Andy Woodward till vänster, berättar om hur Gary Speed (mitten) tog sitt liv efter övergrepp av Barry Bennell (höger)
FOTBOLL

Skandalen med fotbollstränare som svarat för sexuella överfall på barn växer.

Nu stöttas de drabbade av Wayne Rooney.

– Det är fruktansvärt att vissa av mina kollegor har fått uppleva det här medan de spelat sporten som de och jag älskar, säger Manchester United-stjärnan.

Förre proffsspelaren Andy Woodward trädde i veckan fram och berättade om sexuella överfall från hans egen fotbollstränare Barry Bennell på honom som barn.

Därefter har även Crewes Steve Walters och förre engelske landslagsmannen Paul Stewart berättat om övergreppen på dem som barn.

– Vi vet om min förbrytare och Bennell och de hade kontakt eftersom min tränare berättade om Bennell för mig. Men jag tror inte att det bara var de två, sa Stewart.

Får stöd av Rooney

Och nu får de drabbade stöd – av landslagskaptenen och Manchester Uniteds stjärnanfallare Wayne Rooney.

– Det är fruktansvärt att vissa av mina kollegor har fått uppleva det här medan de spelat sporten som de och jag älskar, säger Rooney enligt Sky Sports.

Barry Bennell hade tre favoritspelare och två av dem, Gary Speed och Alan Davies, är i dag döda medan Andy Woodward var den tredje enda överlevande.

– Andy har varit otroligt modig som kommit fram och berättat om det här. Jag vill uppmana alla som lider av ett missbruk eller problem att ta hjälp av fotbollens egna hjälplinje. Det är viktigt att människor får veta att det är okej att tala ut, att det finns hjälp och att man inte behöver lida genom att vara tyst, säger Rooney.