Chelseas mardröm

Avbräcken – kommer sakna stjärnor: Petr Cechs säsong är över

1 av 2
José Mourinho tvingas avvara nyckelspelare.
FOTBOLL

En taktisk triumf och 0–0 att gå på inför returen på Stamford Bridge.

Men Chelsea reser också hem till London med två tunga skador.

– Petr Cechs säsong är över, säger tränaren José Mourinho.

Matchen på Vicente Calderón var bara 16 minuter gammal när målvakten Peter Cech kolliderade med Raul Garcia i en luftduell och föll till marken med uppenbara smärtor.

Tjecken signalerade direkt för byte och vips – så fick 42-årige andremålvakten Mark Schwarzer hoppa in i en av säsongens allra viktigaste matcher.

Efteråt konstaterades att axeln gått ur led för Petr Cech.

– Hans säsong är över. Han kommer inte att kunna spela mer. Det kommer att bli svårt utan vår målvakt men jag hoppas att Peter kommer att få fira en titel med övriga laget, säger José Mourinho på presskonferensen.

Haltade av i smärtor

Men det var inte det enda avbräcket som portugisen drabbades av. För efter att målvakten gått sönder var det lagkaptenen John Terrys tur. I den 70:e minuten trampade mittbacken ihop med lagkamraten David Luiz och haltade av planen med smärtor.

– Jag vet inte hur allvarligt det är, men han är vår lagkapten och en viktig spelare. Vi hade inga andra försvarare på bänken så det var ett tungt avbräck, säger Mourinho.

”Försvarade bra”

Som extra salt i såren drog både Frank Lampard och John Obi Mikel på sig varningar, vilket gör att de är avstängda i returen på Stamford Bridge, som spelas nästa onsdag.

Dit tar alltså Chelsea med sig ett 0–0-resultat.

– Vi ville ge Atlético en match som de ofta ger sina motståndare. Vi försvarade riktigt bra och försökte kontra, men det lyckades vi inget vidare med, säger ”Mou” till Viasat.

Atlético Madrids högerback Juanfran var missnöjd med resultatet.

– Vi är inte alls glada. Vi hade räknat med att vinna och det gjorde vi inte, säger han.

I returen kommer ”Atléti” att sakna mittfältaren Gabi på grund av avstängning.