Beviset: Det finns en kampanj mot Chelsea

Mourinho rasande över utebliven straff – sedan föll Chelsea ihop totalt

Foto: TT
FOTBOLL

Snacka om nyårssmäll.

Tottenham körde över serieledaren Chelsea med 5-3 i London-derbyt.

Detta sedan José Mourinho återigen ansett sig bestulen på en straff och nu hånas portugisen på nätet.

Det började ju så bra för Chelsea borta mot Tottenham. Eden Hazard snurrade upp Danny Rose och bäddade för Diego Costas 1-0-mål. Sedan vinkade gästernas dessutom för straff.

”Finns en kampanj”

Bollen stoppades på liggande Jan Vertonghens arm i straffområdet men domaren friade. Detta inför en rasande José Mourinho som efter 1-1-matchen mot Southampton i söndags hävdade att det finns en kampanj mot Chelsea för att laget inte ska få straffar.

– Det finns en kampanj mot Chelsea. Jag vet inte varför det finns en kampanj mot Chelsea och jag bryr mig inte, sa Mourinho enligt BBC.

Men straffen uteblev igen och istället slutade nyårsdagen med att Mourinho och hans Chelsea blev fullständigt avklädda defensivt. Tottenham, som sladdade på sjunde plats i tabellen inför matchen, körde över London-rivalen med 5-3.

– Jag tror att 2-0, om de hade blåst straffen och vi gjort mål, så hade det dödat matchen. Vi hade hade den största möjligheten att göra ett andra mål, vilket är från straffpunkten, säger Mourinho efter matchen till BBC.

– Vi förlorade inte på grund av spelarna. Folk i det här landet älskar fotboll så då måste de älska Eden Hazard... Inte skyddad av domarna, säger Mourinho.

Startat en kampanj

Harry Kane gjorde två mål och ordnade dessutom en straff, som Andros Townsend förvaltade, när Kane brysk sparkades ner av Gary Cahill. Chelseas försvar var matchen igenom förvånansvärt blekt och då räckte det inte att Eden Hazard fortsatte leverera offensivt.

Nu hånas också Chelseas manager José Mourinho på nätet. Som svar på portugisens konspirationsteori om en kampanj mot laget har någon startat just det – en kampanj mot Chelsea. I skrivande stund kampanjar drygt 10 000 människor mot klubben.

FAKTA

Tottenham–Chelsea 5–3 (3–1)

0–1 Diego Costa (18), 1–1 Harry Kane (30), 2–1 Danny Rose (44), 3–1 Andros Townsend (45 str), 4–1 Harry Kane (52), 4–2 Eden Hazard (61), 5–2 Nacer Chadli (78), 5–3 John Terry (87).

Publik: 35 903.

ARTIKELN HANDLAR OM