Chelsea dras in i pedofilskandalen

”Fotbollens största kris”

FOTBOLL

Pedofilskandalen i Storbritannien växer.

De senaste veckorna har spelare klivit fram ur skuggan och berättat sina historier.

Nu har ”Fotbollens största kris” nått Premier League och London-laget Chelsea.

Förre proffsspelaren Andy Woodward trädde nyligen fram och berättade om hur han som barn utsatts för sexuella övergrepp från sin egen fotbollstränare Barry Bennell. Sedan avslöjandet har även Crewes Steve Walters och förre engelske landslagsmannen Paul Stewart berättat om övergrepp.

Nu dras Chelsea in i skandalen som Daily Mirror beskriver som ”Fotbollens största kris någonsin”.

Mutades till tystnad

Enligt ett avslöjande i The Telegraph ska London-klubben godkänt en betalning till en tidigare ungdomsspelare som anklagade en av klubbens tidigare chefsscouter för sexuella övergrepp. Detta sedan ungdomsspelaren hotat med att gå ut med det offentligt.

Övergreppen ska ha inträffat på 70-talet, men mutorna någon gång under de senaste tre åren, skriver tidningen. Spelaren ska ha blivit mutad för att tystas.

Chelsea gick på tisdagskvällen ut och bekräftade att de nu kommer att undersöka händelsen, därav har klubben inte valt att kommentera den påstådda mutaffären. Samtidigt förnekar de inte incidenten.

Förbundet fördömer

London-laget har dessutom kontaktat det engelska fotbollsförbundet (FA) för att få hjälp med utredningen.

– Jag tycker att det är moraliskt motbjudande att människor skulle undertrycka rapportering av sexuella brott mot barn för att skydda sitt rykte, säger FA:s styrelseordförande Greg Clarke till The Guardian.

Förbundet kommer nu att ställa utpekade klubbar till svars.

– FA kommer inte att vara en del av någon mörkläggning. Om en klubb har betett sig illa så kommer de att ställas till svars, säger Clarke.