”Sturridges skada kunde ha undvikits”

Missar spel i Liverpool under två veckor

1 av 5 | Foto: GETTY IMAGES
Daniel Sturridge.
FOTBOLL

Daniel Sturridge skadade sig under en träning med landslaget och blir borta från Liverpool-spel i två veckor.

Helt i onödan, tycker hans manager Brendan Rodgers.

– Vi är missnöjda eftersom vi känner att det var en skada som kunde ha undvikits, säger Rodgers.

Daniel Sturridge var lysande i Liverpools 3–0-seger borta mot Tottenham precis innan landslagsuppehållet. Den rappe spjutspetsen såg ut att trivas ypperligt intill Mario Balotelli och Raheem Sterling längst fram och Brendan Rodgers såg nog fram emot att mönstra samma anfallstio mot Aston Villa på lördag.

– Han (Sturridge) har jobbat väldigt hårt under försäsongen och såg väldigt stark ut i matchen mot Tottenham, säger Rodgers till The Guardian.

Men under landslagsuppehållet sträckte Sturridge ljumsken på en Englandsträning, två dagar efter 1–0-segern mot Norge.

”Behöver återhämta dem”

En skada som gjorde att Sturridge missade EM-kvalmatchen mot Schweiz – och som gör att den 25-årige anfallaren antagligen missar ett par Liverpool-matcher. Den sträckta ljumsken väntas ta omkring två ytterligare veckor att rehabilitera.

– Vi är uppenbarligen väldigt missnöjda eftersom vi känner att det var en skada som kunde ha undvikits, säger Brendan Rodgers om den sträckta ljumsken på träning.

I klubblaget brukar Sturridge få vila två dagar efter match på grund av hans snabba muskelfibrer.

– Snabba spelare får en andra dags vila hos oss medan andra spelare kan jobba på andra dagen efter match. När man har den typen av snabba spelare så behöver du återhämta dem, säger Rodgers om det träningsupplägg som gäller i Liverpool.