Gerrard hyllas efter beskedet

1 av 11
FOTBOLL

Steven Gerrard lämnar Liverpool.

Nu hyllas han av lagkamrater, motståndare och legendarer.

– Han är en av de största, säger managern Brendan Rodgers.

Sent i går kväll kom bomben att Steven Gerrard lämnar Liverpool. Kaptenen debuterade i Liverpools a-lag 1998 och har varit i klubben under hela sin karriär. Totalt har 34-åringen gjort 28 år i Liverpool.

Efter beskedet hyllas han på flera håll.

– Det är en nästan omöjlig uppgift att hitta orden för att summera Steven Gerrards betydelse för Liverpool. Det är en tid när världen överanvänder ordet legend, men i hans fall gör det honom faktiskt inte rättvisa, säger managern Brendan Rogers till klubbens hemsida.

Lagkamraten Daniel Sturridge tycker också att Gerrard är en av de största.

– Stevie kommer alltid att vara en legend, inte bara för Liverpool utan också för England. Han kommer att gå till historien som en av de bästa mittfältarna som finns. Han är bara otrolig varje dag, en fantastisk ledare och ett perfekt förebild för alla unga spelare runt om i landet, säger han.

”Lätt den bästa”

Även konkurrenterna hyllar Gerrard:

”Jag har haft tur som har fått spela med några riktiga klasspelare under min karriär, men Stevie är lätt den bästa jag har spelat med”, skriver Peter Crouch på sin Twitter.

Michael Owen:

”Svårt för Steven Gerrard-nyheten att sjunka in. Fantastisk tjänare för Liverpool, utan tvekan den bästa genom tiderna”.

Gamla Liverpoolspelare stämmer in i hyllningskören.

”Sorglig dag för LFC och engelsk fotboll med nyheten om Gerrard, jag tror att det är rätt beslut när allt kommer omkring”, Jamie Carragher.

”Det är slutet på en era när SG lämnar LFC. Jag tror att han har gjort tagit rätt beslut. Vilken karriär, vilken spelare. Tack för många underbara ögonblick”, skriver Dietmar Hamann.

Även Gary Lineker hyllar Gerrard:

”Verkar som att Steven Gerrard lämnar Liverpool i slutet av säsongen. En av de finaste spelarna som ärat PL. En topp, toppspelare”.

FAKTA

Lagkamraternas hyllningar:

Adam Lallana:

– Jag tittade på honom när jag växte upp. För mina bästa kompisar är han en legend. Att få spela bredvid honom, inte bara i England utan också på klubbnivå, är rätt overkligt faktiskt.

Rickie Lambert:

– Stevie är Mr Liverpool. Han är nummer ett för mig och jag tror att han alltid kommer att vara det. Han har betytt allt för mig. Kvällarna han gett Liverpoolfans är otroliga, jag kommer aldrig glömma dem och jag vet att Liverpoolfansen aldrig kommer att glömma dem.

Jon Flanagan:

– Steven Gerrard var min hjälte när jag växte upp så att springa ut och spela med honom har varit en dröm som blivit sann. Han är fortfarande min hjälte.

Mario Balotelli:

– Wow. Jag tänker på honom på samma nivå som Pirlo. Vision teknik men han har styrka också. Stevie kan göra vad som helst, han är en fantastisk spela. Det kommer att vara väldigt svårt för laget att hitta en spelare som honom i framtiden.

Kolo Touré:

Han skapar magi när ingen kan göra det. Det är därför han är en av de bästa spelarna i världen. Jag är väldigt glad att ha haft honom som kapten. 

Raheem Sterling:

– Han har varit briljant för mig. Han har alltid sett efter mig, alltid kolla att jag är okej. Han är en inspiration och en fantastisk kapten.

ARTIKELN HANDLAR OM