Hjältesupporten som hyllas för sin insats

FOTBOLL

Panka och strandstrandsatta i en främmande stad mitt i natten.

Då ryckte en Liverpool-supporter ut och blev stor räddare i nöden för ett Leicester-fan och hans tioårige systerson.

Hjäteinsatsen innebar att de inte behövde vandra ensamma tillbaka till London.

"You'll never walk alone" sjunger man på "The Kop", hemmaklackens sektion på Anfield.

I torsdags visade en Liverpool-supporter verkligen vad det innebär .

Då, på nyårsdagen, hade Premier League-jumbon Leicester varit på besök och knipit en skrällpoäng. Glädjen var stor bland bortafansen, men för två av dem – en gymnasieelev och hans tioårige systerson – skulle den snabbt förbytas till något helt annat.

Hamnade på fel station

Efter matchen hoppade de två in i en taxi och bad om att bli körda till tågstationen, skriver Liverpool Echo. Det blev de också – men till fel station. Inte nog med att de missade sista tåget till hemmet i London, efter att ha betalt de 700 kronorna som resan kostade hade de inte heller några pengar kvar till boende över natten.

I ett desperat rop på hjälp med sovplats gjorde de unga supportrarna ett inlägg på ett Liverpool-forum på nätet. De fick genast svar av en helt främmande man, som mötte upp dem kort därpå och betalade för både hotell och för taxiresan dit. Så att de skulle slippa sova under bar himmel.

"Kommer aldrig glömma dig"

Nästa dag gjorde Leicester-supportrarna, enligt Liverpool Echo, ett nytt inlägg på samma forum:

"Jag vill bara säga till dig hur tacksam jag, min systerson och min familj är. Min syster är just nu på väg upp till Liverpool och jag tror inte hon låter mig ta med hennes son på en liknande resa inom den närmsta framtiden. Jag vet inte vad vi hade gjort om det inte var för dig och jag personligen kommer aldrig glömma din generositet."

Systern visade senare sin uppskattning genom att bland annat donera pengar till fonden som skapats efter Hillsborough-katastrofen.

Räddaren i nöden har hyllats runt om i världen, inte minst på internet-forumet.

"Det löste sig till slut, visst gjorde det? Med så godhjärtade människor behövde de aldrig vandra ensamma till London", som en av användarna uttrycker det.

ARTIKELN HANDLAR OM