Sterling: ”Handlar inte om pengarna”

Raheem Sterling har nobbat Liverpools senaste bud

Foto: TT
Raheem Sterling.
FOTBOLL

Under våren har ryktet om Sterling nobbat kontraktsbud från Liverpool florerat. Storklubbarna i Europa står i kö över att knyta till sig mittfältaren. Nu bekräftar han nobben.

– Jag vill inte uppfattas som en pengajagande 20-åring, säger Sterling.

Real Madrid, Bayern München och Manchester City är bara några klubbar som ryktas vilja knyta till sig Liverpools Raheem Sterling. Men trots alla rykten om intresse från andra klubbar och rykten om strandande kontraktsförhandlingar med Liverpool så har Sterling varit tyst om sin situation. Men nu väljer han att berätta för BBC att han tackat nej till Premier League-klubbens senaste kontraktsförslag.

– Jag vill inte uppfattas som en pengajagande 20-åring. Jag vill bara ses som en ung kille som älskar att spela fotboll. Det har aldrig handlat om pengarna. Jag har genom hela min karriär pratat om att vinna titlar, det är allt jag pratar om. Jag bryr mig inte hur många bilar jag har, hur många hus jag har. Jag vill bara bli så bra jag kan.

”Behöver ta min tid”

När säsongen är färdigspelad ska engelsmannen diskutera sin framtid med klubben och Liverpool är medvetna om detta.

– Jag behöver ta min tid att fundera över vad jag uppnått i min karriär hittills, vart jag är på väg och vad jag behöver göra för att bli en bättre spelare.

– Jag vill inte att fansen ska tycka illa om mig, och tro att jag bara vill ha så mycket pengar som möjligt. Jag vill att de ska förstå att det blivit för mycket för mig den här säsongen, när alla pratar om det hela tiden. Pengar är inte det viktigaste, säger Sterling.