Officiellt: Mittbacken lämnar City

Nastasic till Schalke 04

Citys Matija Nastasic nickar bollen över den utrusande Joe Hart
FOTBOLL

Matija Nastasic har suttit fastfrusen på läktaren hos Manchester City under hela säsongen. Nu lämnar han äntligen frysboxen för att gå till den tyska klubben Schalke 04 på ett lån till i sommar.

Han ansågs vara en av världens största mittbackslöften, men flytten från Fiorentina till Manchester City blev inte vad Matija Nastasic hade hoppats på. Nu lämnar mittbacken City för den tyska klubben Schalke 04.

Nastastic lämnade Florens sommaren 2012 för en summa av 15 miljoner euro då han skrev på ett femårskontrakt med City. Men nu, två och ett halvt år senare har han bara spelat 34 matcher för klubben och gjort ett mål.

Noll minuter för City

Schalke meddelar under måndagseftermiddagen på sin officiella hemsida att man har kommit överens med City om ett lån med en köpoption i sommar för serben. Det enda som återstår är en läkarundersökning och signeringen av själva kontraktet. Nastasic har hamnat rejält i tränaren Manuel Pellegrinis frysbox då han inte spelat en enda minut under den här säsongen för City i Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM