Klopp nobbar United: ”Kär i Dortmund”

Ersätter inte Moyes i Manchester

Jürgen Klopp har inte haft lika framgångsrik säsong nu som förra året.
FOTBOLL

Manchester United sparkar David Moyes och letar nu efter en ersättare.

Jürgen Klopp kan de glömma – i alla fall enligt Dortmund-tränaren själv.

– Mitt band med Dortmund går inte att bryta, säger han till The Guardian.

I morse blev det klart att David Moyes får lämna Manchester United efter mindre än en säsong. Den före detta Everton-tränaren har inte fått spelet eller resultaten att stämma, och får nu säga farväl till klubben där han skulle bli landsmannen Sir Alex Fergusons efterträdare. I rykteskarusellen om vem som ersätter Moyes har Dortmunds Jürgen Klopp nämnts som en potentiell kandidat - men nu går tysken själv ut och dementerar uppgifterna.

– Manchester United är en storklubb med underbara fans, men mitt band med Borussia Dortmund går inte att bryta, säger han till The Guardian.

Letar på andra fronter

Klopp förlängde nyligen sitt kontrakt med Dortmund till 2018 och menade att han fortfarande var kär i klubben. Trots Mario Götzes övergång till rivalen Bayern Munchen och trots att Robert Lewandowski går samma väg i sommar är Klopp fast besluten att stanna kvar och uträtta stordåd med Dortmund. Han har varit kapten på den gulsvarta skutan sedan 2008 och vunnit två ligatitlar med sin energiska, entusiatiska spelstil. Någon övergång till Manchester United verkar alltså inte bli av. Engelsmännen får därmed leta på andra fronter för att finna Moyes ersättare.