Moyes första ord efter avskedet från United

Skotten: "Förstår deras frustration"

1 av 3
FOTBOLL

David Moyes fick kicken från Manchester United.

Nu pratar skotten ut om det tunga beskedet – och hyllade den man som fixade jobbet till honom.

"Jag är fortfarande tacksam för att Sir Alex trodde på min förmåga", säger Moyes i ett uttalande.

Uppgifterna om att managern skulle sparkas läckte ut i samtliga engelska tidningar redan under måndagen och när United avböjde att kommentera kom det inte som någon överraskning när sparkningen blev officiell knappt 24 timmar senare.

"Ovärderliga erfarenheter"

Själv uppgavs tränaren vara "äcklad" av klubbens beteende men under onsdagen släppte Moyes ett uttalande där han inte visade några större fientligheter mot sin ex-klubb.

Managerns uttalande kom via tränarföreningen LMA (League Managers Association).

"Prestationerna och resultaten har inte varit vad Manchester United har förväntat sig. Jag förstår och delar deras frustration", säger skotten.

"Omfattningen av att vara manager i United är enorm, men jag har aldrig klivit undan från hårt jobb. Jag har alltid trott på att en manager aldrig slutar lära sig under karriären och jag kommer ta med mig ovärderliga erfarenheter från min tid som United-manager".

Moyes sade sig vara "enormt stolt" över att ha fått chansen i en av världens största klubbar och tackade sin företrädare, landsmannen Sir Alex Ferguson.

"Jag kommer fortsätta att vara stolt över att ha tagit laget till kvartsfinal under det här årets Champions League och jag fortsätter att vara tacksam mot Sir Alex Ferguson för att ha trott på mig, min förmåga och för att ha gett mig chansen att träna Manchester United".

Sågar United

LMA:s vd, Richard Bevan, var däremot förbannad på hur det hela har skötts av United-ledningen. Organisationen anklagade i samband med Moyes uttalande United för att vara "oprofessionella".

"LMA är mycket besvikna över hur David fick lämna Manchester United där omfattade rapporter i pressen bekräftade att David skulle lämna, innan David själv hade pratat med klubben. Under hela sin tid i United har David, som han alltid gör, uppträtt med integritet och proffsigt, värden som han tror på och som starkt har förknippats med klubben och dess rika tradition".

"Därför är det sorgligt att se hur slutet på Davids tid i United har hanterats så oprofessionell", heter det i uttalandet.

FAKTA

Moyes alla tråkiga rekord

United kommer att sluta årets säsong med den sämsta poängtotalen under Premier League-eran.

United misslyckas med att kvalificera sig till Champions League för första gången sedan 1995.

Sämsta hemmafacit i ligan på över ett decenium.

Tre raka förluster – för första gången sedan 2001.

Första hemmaförlusten mot Swansea någonsin.

Första hemmaförlusten mot Newcastle sedan 1972.

Första ligaförlusten mot Stoken sedan 1984.

Första gången United släppt in ett mål i första matchminuten i Premier League – Dzeko målskytt för City.

Första gången Liverpool och City besegrat United hemma OCH borta under Premier League-eran.

Första gången Everton slagit United hemma OCH borta sedan säsongen 1968/70.

Källa: Goal