”Undrar vad Fergie tycker om det..”

Så reagerade England på Deadline Day

1 av 7
FOTBOLL

Manchester United vann racet om Radamel Falcao, 28.

Samtidigt skeppades Danny Welbeck, 23,  iväg till konkurrenten Arsenal.

”Jag undrar vad Fergie tycker om det?”, skriver Daily Telegraphs journalist Jeremy Wilson.

Klockan 02.30 bekräftade United att Falcao skrivit på.

– Jag ser fram emot att arbeta med Louis van Gaal och bidra till lagets framgång i denna spännande tid i klubbens historia, förklarade Falcao.

Den mest omtalade värvningen under Deadline Day kostar klubben 70 miljoner i övergångspengar och colombianen kommer enligt The Telegraph tjäna 211 miljoner kronor under sitt år i klubben.

Samtidigt meddelades att anfallaren Danny Welbeck lämnar Old Trafford för Arsenal. Welbeck kostar ”Gunners” 186 miljoner kronor och 23-åringen har skrivit på ett femårigt avtal.

Fostrad i United

Den engelska landslagsstrikern är född i Manchester-området och plockades upp av Uniteds akademi som 11-åring.

Beslutet att skeppa iväg Welbeck rör upp känslorna i England, både hos supportrar och i medierna.

”Danny Welbeck: lokal kille, fostrad av Manchester United i 15 år och säljs för 4 miljoner pund mindre än Falcaos ettårslån. Undrar vad Fergie tycker om det?”, skriver Telegraph-journalisten Jeremy Wilson på Twitter. 

Den förre managern Sir Alex Ferguson gjorde visserligen några stora spelarköp under sin tid i klubben, men skotten var också väldigt mån om att utveckla unga, lovande spelare.

”Löjliga löner”

– Vi investerar i unga spelare. Det är vad vi är bra på, vi är inte som andra klubbar som kan spendera en förmögenhet på etablerade spelare, sa Ferguson 2012.

Den policyn är nu helt klart förbi.

Sammantaget har United värvat för otroliga 1,7 miljarder kronor, skriver BBC. Det är den högsta summan någon klubb spenderat i historien under ett och samma transferfönster.

Daily Mails krönikör Martin Samuel är också kritisk till Uniteds transfersstrategi, som han kallar en ”plan B”.

”Radamel Falcao och Angel di Maria är värvningar som visar ett United i panik och det är köp för fåniga pengar med löjliga löner”, skriver Samuel.