Ilskan kring värvningen: Ett monster

Sporting Lissabons vd i utspel

1 av 3 | Foto: TT
Marcos Rojo 24 år, Försvarare, Sporting.
FOTBOLL

Marcos Rojo värvades till Manchester United för 180 miljoner kronor.

Men affären är inte slut där. Nu gör säljande Sporting Lissabon upp om övergångssumman – och vädjar om att fotbollen sätter stopp för tredjepartsägarna.

– Det har blivit ett monster som lever i nästan alla klubbar, säger Sportings president Bruno de Carvalho.

Manchester Uniteds jakt på mittbackar slutade i ett förvärv av den argentinske VM-backen Marcos Rojo, 24, från portugisiska Sporting Lissabon.

Övergången blev klar knappa två veckor innan transferfönstret stängde och kostade Manchester United 180 miljoner kronor – men efterspelet för Sporting Lissabons del är långt ifrån klart.

Ägs av tredjepart

Försvarsspelaren ägdes av en tredjepart, Doyen Sports, som hjälpt till att finansiera Rojos flytt från Spartak Moskva till Sporting sommaren 2012. Sportbladet har tidigare berättat om ägandeförhållandena kring bland annat Marcos Rojo och andra stjärnor i den portugisiska ligan.

Nu väntas långa förhandlingar mellan Sporting Lissabon och Doyen Sports om övergångssummorna – och Sportings president Bruno de Carvalho uppmanar fotbollsvärlden att stoppa tredjepartsägandet av spelare.

”Måste ha allvarlig diskussion”

– Nu är det ett monster. Ett monster som lever i nästan alla klubbar, så jag kan inte se att bara regleringar är lösningen. Vi måste ha en väldigt allvarlig diskussion med samtliga väldigt kvickt, säger han enligt The Guardian.