"Unga spelare kommer få chansen"

Giggs om Uniteds framtid

FOTBOLL

Vissa Manchester United-supportrar upprördes över hur den egna produkten Danny Welbeck såldes till Arsenal. Är klubben på väg bort från sin tradition av att ge unga, egna talanger chansen?

Inte alls, menar assisterande managern och klubbikonen Ryan Giggs.

– Vi kommer fortsätta se till att unga spelare kommer fram – för fansen kräver det, säger Giggs som också öppnar för att bli huvudtränare för klubben.

Foto: AP
Ryan Giggs

På transferfönstret skickades Danny Welbeck, 23, till rivalen Arsenal. När Monaco-lånet Falcao skulle ansluta med sin nya rekordlön fanns inte nog med plats för den egenfostrade anfallstalangen Welbeck i anfallsuppsättningen.

Något som ifrågasattes starkt av vissa United-fans runtom i världen, som vant sig vid att unga egenfostrade spelare fått chansen. Förre United-kaptenen Gary Neville var en som hade svårt att förstå Uniteds drag på transfermarknaden:

– Jag tyckte att försäljningen av Danny Welbeck var konstig. Jag kan inte förstå den, sa Neville till TalkSport.

"Kommer aldrig att ändra sig"

Men Ryan Giggs, klubbikonen som nu är managern Louis van Gaals högra hand, manade till lugn på en presskonferens under torsdagsmorgonen.

– Klubben kommer aldrig att ändra sig. Klubbens grundfilosofi är att spela rolig fotboll och alltid ge ungdomar en chans. Det kommer vi att fortsätta med.

Holländaren Louis van Gaals intåg som manager lär inte ändra på det.

– Vi har en manager som givit (Clarence) Seedorf sin chans, (Patrick) Kluivert sin chans, (Andrés) Iniesta, Xavi och Thomas Müller sin chans. Han har en meritlista när det kommer till att ge unga spelare chansen, säger Giggs.

"Klart det är en besvikelse"

Men visst smärtade det Ryan Giggs, som själv fick chansen i a-laget som 17-åring, att se Danny Welbeck gå till Arsenal.

– Det är klart att det är en besvikelse: man vill aldrig se en egenfostrad spelare lämna klubben, säger han.

Ryan Giggs fick också frågan ifall han någon gång i framtiden vill bli huvudtränare för Manchester United.

40-åringen tvekade, blev tyst ett tag, men svarade till sist korthugget:

– Ja.

ARTIKELN HANDLAR OM