Sänkte United – och gjorde en Ronaldo

Tadic hjälte för Southampton

Foto: TT OCH GETTY
FOTBOLL

Dušan Tadić sänkte Manchester United och sköt Southampton till första segern någonsin på Old Trafford i Premier League.

Sedan gjorde han en Cristiano Ronaldo och visade musklerna.

– Jag vet inte varför jag gjorde det, säger hjälten.

Foto: GETTY IMAGES

Southampton hade inte förlorat på sex matcher. Manchester United hade inte förlorat på elva. När lagen möttes på Old Trafford skulle en av sviterna brytas.

Det blev Uniteds.

Den första halvleken slutade mållös. I den andra klev Dušan Tadić fram. Serben hoppade in, spelade fram Graziano Pelle som sköt i stolpen och tog sedan själv hand om returen till 1-0.

Tadić firade sedan genom att göra en Cristiano Ronaldo, eller en Mario Balotelli om man så vill, och slet av sig tröjan och spände musklerna.

– Jag vet inte, jag tänker aldrig på sådant. Jag vet inte varför jag gjorde det, sa målskytten till Sky Sports när han fick frågan om firandet.

”Visste inte...”

United jagade en kvittering men kom inte speciellt nära. I stället fick Southampton lämna Old Trafford med tre poäng för första gången någonsin.

– Jag är väldigt glad. Jag visste inte att det var första gången vi vann här. Vi slår ett bra lag på en fin arena med bra supportrar. Det är det, vi fortsätter att köra, säger Tadić som tycker att Southampton visat att de kan vara med och slåss i toppen resten av säsongen.

– Det här bevisar lite saker, men säsongen är lång och det här är bara en seger mot en bra motståndare.  Vi måste fortsätta, vi har viktiga matcher.

”Förtjänade att vinna”

Southampton tar nu över tredjeplatsen från United som ligger två poäng bakom.

– Vi skapade inte så mycket chanser trots att vi dominerade matchen. Southampton var välorganiserade, försvarade sig bra men de kom för oavgjort och gick med en seger, det är en besvikelse. Vi gav bort målet, säger managern Louis van Gaal till Sky Sports.

Även Wayne Rooney var besviken efter förlusten.

– Vi förtjänade att vinna i dag. Vi hade bättre chanser och spelade bättre fotboll. Jag har sett Southampton spela bättre. Vi stoppade flera av deras hot men vi blev straffade, säger han.

FAKTA

Manchester U–Southampton 0–1 (0–0)

0–1 Dusan Tadic (69).

Publik: 75 395.

Arsenal–Stoke 3–0 (2–0)

1–0 Laurent Koscielny (6), 2–0 Alexis Sánchez (33), 3–0 Alexis Sánchez (49).

Publik: 59 956.

ARTIKELN HANDLAR OM