Skadelistan växer för Manchester United

Så många saknas i helgen

Chris Smalling och Matteo Darmian missar helgens match mot Bournemouth.
FOTBOLL

Uttåg ur Champions League och ett växande skadekaos.

Läget blir allt värre för Manchester United som i helgen får klara sig utan Chris Smalling och Matteo Darmian.

Det betyder att nio spelare är borta från spel.

Manchester United har det inte lätt för tillfället. I tisdags förlorade Premier League-klubben den avgörande gruppspelsmatchen mot Wolfsburg med 3-2 och åkte ur Champions League. Samtidigt har skadelistan varit välfylld av stjärnor. Nu blir listan ännu längre.

Manchester United bekräftar på fredagen att två nya försvarare är borta från spel. Chris Smalling drog på sig en ljumskskada i tisdags och spelade visserligen klart matchen, men hämmas nu tillräckligt mycket för att kunna spela i helgen. Även Matteo Darmian skadades i matchen och tvingades lämna planen i halvtid med en knäskada.

Nio spelare borta

Sedan tidigare är Wayne Rooney, Ander Herrera, Marcos Rojo, Luke Shaw, Antonio Valencia och Phil Jones skadade i Premier League-klubben. Dessutom är Bastian Schweinsteiger avstängd i tre matcher efter en incident med Winston Reid i förra helgens match mot West Ham. Det betyder att managern Louis van Gaal kommer få klara sig utan nio av sina stjärnor mot Bournemouth i morgon.

– Det är inte bra. Vi har åtta skadade spelare då vi även kan lägga till Darmian och Smalling på listan. Schweinsteiger är även avständ, så det är nio spelare som inte kan spela, säger Louis van Gaal till klubbens hemsida.

Fransmannen tillbaka i spel

Mitt i allt skadekaos kommer åtminstone en positiv nyhet. Fransmannen Morgan Schneiderlin är tillbaka och kan spela igen.

– Schneiderlin kommer tillbaka, det är inga problem, men vi har en lista med åtta skadade spelare och Rajo har opererats den här veckan och det kommer ta tid(innan han är tillbaka). Shaw och Valencia har också opererats och det är vårt stora problem, säger Louis van Gaal.

Fotnot: Manchester United spelar borta mot Bournemouth på lördag med avspark 18.30.

FAKTA

Manchester Uniteds frånvarolista

Då förväntas stjärnorna vara tillbaka:

Wayne Rooney: Fotledsskada (december 28) 

Chris Smalling: Ljumskskada (december 19)

Matteo Darmian: Knäskada (december 19)

Phil Jones: Fotledsskada (december 28)

Marcos Rojo: (oklart)

Luke Shaw: Brutet ben (mitten av april)

Antonio Valencia: Fotledsskada (mitten av februari)

Ander Herrera: Knäskada (december 19)

Bastian Schweinsteiger: Avstängd tre matcher

Källa: Daily Mail