"Media vill skriva min dödsruna"

Rooney slår tillbaka mot engelsk press

Skandalen på The Suns förstasida i dag.
FOTBOLL

Efter veckans skriverier om Wayne Rooneys onyktra festande var spelaren i dag tillbaka på planen.

Och röt till ordentligt mot media efter mötet med Arsenal.

– Det som har pågått är skamligt, säger 31-åringen.

Det har varit en stökig vecka för Wayne Rooney. Efter förra veckans 3–0-vinst mot Skottland i VM-kvalet fångades landslagsspelaren på bild i onyktert tillstånd efter att ha festat på ett bröllop.

Tabloiden The Sun var först med nyheten och efter det har skandalrubrikerna avlöst varandra.

I efterspelet till detta uppges Rooney ha tappat förtroendet som lagkapten i engelska landslaget och har gjorts till åtlöje i media.

Trots spekulationer om att José Mourinho skulle ställa över spelaren helt och hållet i dagens möte med Arsenal byttes Manchester Uniteds anfallare in i andra halvlek i en match som slutade 1–1 på Old Trafford.

"Nu får det vara nog"

Efteråt fick Rooney frågor om den senaste tidens turbulens – och gav svar på tal.

31-åringen beskyllde pressen för att medvetet försöka avsluta spelarens landslagskarriär.

– Jag är stolt över att spela för mitt land och jag är stolt över det jag har åstadkommit. Det är inte över för mig än och jag tycker det som har pågått är skamligt. Det visar på brist på respekt och nu får det vara nog, säger han enligt engelska medier och tillägger:

– Det känns som media vill skriva min dödsruna och jag tänker inte tillåta det.

– Jag älskar att spela för mitt land, jag är stolt över det jag uträttat – men jag är inte klar än. Det är allt jag har att säga.

Wayne Roonet har spelat 119 landskamper för England och har bara sex upp till den legendariske målvakten Peter Shilton som är "Three Lions" meste spelare genom tiderna.