Spanska uppgifter: ”Ibra vägrade ta över Eto’os skåp”

FOTBOLL

Barcelona ger grönt ljus för Zlatan i kvällens landskamp.

Men hur ser egentligen svenskens nya liv i Katalonien ut?

Jo, han är bäste polare med Messi, kör extraträning efter de ordinarie passen – och nobbar Samuel Eto’os skåp i omklädningsrummet.

Zlatan i Barcelonas tröja.

Zlatan startar mot Ungern i kväll men Barcelona har tillsammans med den svenska landslagsledningen kommit fram till att Zlatan ska bytas ut om han får minsta känning i sitt knä. Diskussionerna har förts i största samförstånd, Sverige äger beslutet men vill inte stöta sig med Zlatans nya arbetsgivare, världens kanske mäktigaste fotbollsklubb.

Messi är bäste polaren

Men hur är livet utanför fotbollsplanen för klubbens supervärvning?

Den frågan har katalanska Sport ambitiöst sökt svaret på. Tidningen har plockat fram en rad detaljer – vissa mer betydelsefulla än andra – från svenskens första tid i klubben.

Bland annat avslöjas det att Zlatan, som tagit över Samuel Eto’os centerroll på planen, inte ville använda kamureanens gamla skåp i omklädningsrummet. Istället valde han att ta över vänsterbacken Sylvinhos förra plats.

Ibrahimovic har, trots att han av lagkamraterna beskrivs som tystlåten, snabbt hittat en ny bäste polare i laget: superstjärnan Leo Messi. De två anfallarna sitter nu alltid och äter tillsammans vid bordet där även Maxwell, Rafael Marques och Dani Alves är stammisar.

Extratränar skott

När det handlar om träning har Zlatan redan visat prov på sin ambition. Efter de ordinarie passen har han stannat kvar för att skjuta skott på reservmålvakten José Manuel Pinto. Och träningslusten verkar ha smittat av sig – även Dani Alves, Gerard Pique och Bojan har börjat hänga kvar efter träningen för att skjuta extra. Men det är svensken som har bäst tryck på bollen.

– Han skjuter så hårt att det gör ont, säger Pinto imponerat.

Snackar gaddningar

Sport rapporterar också att Zlatan alltid tar minst en kvart framför spegeln i omklädningsrummet samt att hans tatueringar blivit en snackis bland lagkamraterna. Dessutom får man reda på att Zlatan inte är lagets största anhängare av massage efter matcherna, men i gengäld gillar termalbad och bastu desto mer – ”kanske på grund av sin svenska bakgrund”.

ARTIKELN HANDLAR OM