”Han har hamnat i rätt lag”

Deco om Ibras flytt

FOTBOLL

VARBERG. Cirkus Portugal har kommit till Varberg inför ödesmatchen mot Danmark på lördag.

Då passade Chelseastjärnan Deco på att ge sin syn på sommarens näst största övergång.

–?Zlatan har hamnat i rätt lag, säger mittfältaren till Hallands Nyheter.

Deco.

Cristiano Ronaldo och kompani anlände till den västsvenska staden under gårdagen. Real Madrid-ikonen, som i juni blev världens dyraste spelare genom

tiderna, slussades in bakvägen till hotellet för att undvika supportrar och media. Alla andra valde den vanliga entrén. På kvällen tränade det hårt pressade laget i ösregnet på Påskbergsvallen inför flera hundra åskådare. Deco var en av få som stannade en kort stund och skrev autografer efter passet.

–?Vi vet att vi måste vinna mot Danmark, annars är vi ute. Tre poäng är mycket viktigt för resten av kvalet. Och vi kommer att klara det om alla tar sitt ansvar, säger Chelseaspelaren, som anser att hans gamla klubb Barcelona har gjort ett kanonköp.

Tuff toppkamp

–?Jag tycker att Ibrahimovic har hamnat i rätt lag. Zlatan är en duktig spelare och Barcelona är en bra klubb som spelar trevlig fotboll som passar honom, säger Deco till Hallands Nyheter.

Portugal ligger trea i kvalgrupp ett och slåss med Sverige, Ungern och Danmark om en direktplats och en kvalplats till VM i Sydafrika nästa sommar. Förbundskaptenen Carlos Queiroz förklarar varför han valt Varberg som uppladdningsort:

–?Vi ville till en plats där det är liknande väderförhållanden som i Danmark.

Sedan är avståndet inte så långt. Jag har dessutom aldrig förlorat med lag som har förberett sig här.