Zlatan retar upp Inter – får hett mottagande på onsdag

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic kan räkna med ett tufft mottagande på San Siro – av sin gamla lagkamrater.

Ibras uttalande om att han tagit tre titlar åt klubben uppskattas inte i Inter.

– Det är provocerande och överdrivet, säger anfallaren Mancini.

På onsdag ställs han öga mot öga med sin gamla klubb. Men den som trodde att Zlatan Ibrahimovic skulle hyllas som en hjälte får tänka om. Och som om det inte räckte med supportrarnas ilska har svensken också fått sina gamla lagkamrater emot sig.

”Inte vunnit på 17 år”

I det ordkrig som blossat upp i media är det Zlatan själv som satt bollen i rullning.

– Innan jag kom till Inter hade de inte vunnit ligan på 17 år. Sen vann vi tre år i följd och jag spelade bara där i tre år, svarade Zlatan på frågan hur han förväntar sig att bli emottagen i Champions League-matchen på onsdag.

Uttalandet har retat gallfeber på hans gamla lagkamrater och en av Zlatans bästa kompisar från Inter, Marco Materazzi, svarade direkt med en välriktad sarkasm:

– Tack Ibra för tre titlar, vi ses på onsdag.

Men Inter-mittfältaren vill inte att hemmasupportrarna buar ut Ibrahimovic, något som Zlatan själv vid flera tillfällen sagt att han motiveras av.

– Det som kan störa honom är ett likgiltigt mottagande. Han hjälpte oss till tre titlar, men vi var ett lag, säger Materazzi till Gazzetta dello sport.

”Har goda minnen”

Anfallaren Mancini går ännu längre i kritiken mot sin gamle lagkamrat.

– Ibra var viktig för oss när vi vann våra scudetti, men hans uttalanden var både provocerande och överdrivna, säger den 29-årige brassen till Corriere dello Sport.

Den ende som tar Zlatans uttalande i försvar i det blåsvarta lägret är klubbens president Massimo Moratti.

– Det Zlatan säger tillhör hans personlighet. Det var den som hjälpte oss vinna tre titlar. Hade någon annan sagt samma sak hade jag blivit förvånad, men inte med Ibra. Jag har bara goda minnen av Zlatan och längst in i hjärtat har Inter-supportrarna det också.