Spanskt tv- program ska driva med Zlatan

FOTBOLL

BARCELONA. Först dök han upp i tidningarnas karikatyrer.

Nu ska Spaniens populäraste humorprogram driva med Zlatan Ibrahimovic. I höst kommer svensken imiteras skoningslöst på bästa sändningstid.

Foto: TEELEVISIO DE CATALUNYA.
Bruno Oro ska imitera Zlatan i tv.

Underhållningsprogrammet Crackòvia sänds på katalanska Tv3 på måndagarna, och har i flera år imiterat och drivit med spelarna från Barcelona, Espanyol och även Real Madrid och är omåttligt populärt även hos den spansktalande delen av befolkningen.

Konceptet bygger på sketcher på aktuella ämnen inom fotbollen och kontroverser från veckan som gått, där de olika Barcelona-ikonerna imiteras av kända komiker. Och det är inte alltid snälla skämt spelarna utsätts för.

Drev med Eto’o

Förra året gjorde imitationerna av Andres Iniesta, Carles Puyol, Pep Guardiola och Barcelonapresidenten Joan Laporta stor succé. Ett av säsongens mest populära inslag handlade om när tränaren Guardiola, som är en hängiven bokmal, gav Lionel Messi en bok för att uppmuntra hans läsande och Messi svarade ‘vad är det här för något?’

Programmet drev också med Samuel Eto’os önskan att alltid stå i centrum och Carles Puyols nitiska matchförberedelser.

Uppdraget att spela Ibrahimovic har gått till skådespelaren Bruno Oro och det första inslaget med Zlatan kommer att sändas på måndag kväll. Och visst är likheten med det svenske nyförvärvet slående? Återstår att se hur Zlatan Ibrahimovic ser på saken.

ARTIKELN HANDLAR OM