”Zlatan har inte förstått vår kärlek”

Interfansen inför Ibras återkomst: Ska ignoreras

1 av 3
FOTBOLL

Barcelona/Stockholm. Varken burop eller hyllningar blir det för Zlatan vid återkomsten till San Siro på onsdag.

Interfansen planerar att iskallt ignorera klubbens förra skyttekung.

– Han förtjänar inte vår uppmärksamhet, säger en medlem i supportergruppen Curva Nord.

När det stod klart att Zlatans nya lag lottats mot hans gamla i Champions League kom tidigt rapporter om att Zlatan skulle få det hett om öronen på San Siro – hans klubbyte sågs inte med blida ögon av Interanhängarna.

Men även om fansen inte tänker hylla sin gamle skyttekung har de nu bestämt att han inte heller ska hånas.

Intersupportrarnas firma Curva Nord har skrivit ett öppet brev där de ber resten av publiken att ställa upp i sin aktion mot Zlatan genom att vara likgiltiga.

Inget välkomnande

”För oss kan man inte bara byta tröja hursomhelst och därför kan vi så klart inte ge honom ett glatt välkomnande som vi hade gjort med en före detta spelare som i alla fall visat lite förståelse för dem som alltid stöttat honom.”

”Som en legosoldat”

Framförallt retade Zlatan upp Intersupportrarna när han redan vid presentationen på Camp Nou kysste Barcelonas klubbmärke.

– Han kunde ha struntat i vissa saker, hans uppträdande påminner om en legosoldats, säger en Curva Nord-medlem till Milanotidningen Il Giornale.

Supportern säger också att Zlatan inte förtjänar deras uppmärksamhet.

”Vi kommer att sätta upp en banderoll, men det blir inga busvisslingar”.

FAKTA

Här är hela brevet från supportergruppen Curva Nord

Inga visslingar och... inga applåder.

Det är sammanfattningen av det beslut som

Curva Nord fattade på mötet på torsdagen, inför Ibras återkomst till San Siro.

CN vill meddela att när Barcelona kommer till Milano kommer det inte göras någon affär av att Ibrahimovic är tillbaka. Ibra har aldrig förstått vår kärlek till honom för det som han uträttade i Inter genom hela sin tid i klubben.

Vid de sista matcherna med honom, innan han lämnade för Barcelona, sa han att han var professionell och alltid redo att strida för tröjan han bar...

Detta ”respektabla” uppträdande och lojaliteten mot klubben gav Inter fantastiska resultat på plan och det tackar vi honom för, men för oss kan man inte bara byta tröja hur som helst och därför kan vi så klart inte ge honom ett glatt välkomnande som vi hade gjort med en före detta spelare som i alla fall visat lite förståelse för dem som alltid har stöttat honom.

Ibra har varit ett sant proffs och tack vare hans professionalitet som givit oss så stora framgångar, känner vi att vi måste respektera honom genom att behandla honom som det är han just nu – en motståndare, precis som övriga tio spelare som vi kommer att möta.

CN hoppas att resten av stadion kan dela vårt beslut för att visa att Intersupportrarnas beslut är gemensamt.

/CN69