Succé, Zlatan!

Nytt mål och genial assist

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic hade stor uppvisning när Barcelona slog Getafe på lördagskvällen.

Svensken gjorde först 1-0 och friställde sedan Leo Messi med en genial passning fram till 2-0.

– Jag är fortfarande inte 100 procent, säger Ibrahimovic.

Getafe hade träffat virket två gånger och oron grodde i Barcelona när nyinsatte Lionel Messi i den 66:e minuten hittade försvararen Eric Abidal på kanten. Fransmannen slog en inlägg mot straffpunkten där Ibrahimovic fick en tå på bollen och styrde in 1-0 vid den bortre stolpen.

- Jag har gjort två mål i ligan och är väldigt nöjd. Men det viktigaste är att spela och göra framsteg fysiskt. Jag är fortfarande inte 100 procent, men sakta men säkert så börjar allt komma på plats, säger Zlatan till El Mundo Deportivo.

Genial assist

Det definitiva avgörandet kom i matchens 80:e minut. Återigen var det via ett inlägg från en av Barcelonas offensiva ytterbackar.

Daniel Alves tog sig fram till höger och skickade in bollen till Zlatan. Svensken tog kyligt ner bollen på bröstet innan han, på halvvolley, assisterade en framstormande Messi.

Argentinaren kunde ostört nicka in slutresultatet 2-0 och ytterligare understryka Zlatan Ibrahimovic succéstart i Barcelona.

”Vet inte vilka de ska markera”

Det var annars Getafe som började bäst och borde ha haft 1-0 efter bland annat ett skott i stolpen och ett i ribban. Barcelonas manager Pep Guardiola tröttnade på sitt sega Barcelona i den 58:e minuten. Spanjoren plockade då in både Andres iniesta och Lionel Messi vilket fick Zlatan att lyfta sig.

– De gör det lätt för mig och jag gör det lätt för dem. De skapar ytor och försvaret vet inte vilka de ska markera. Normalt så markeras de bästa spelarna på planen, men det finns tre väldigt farliga spelare på planen här, säger Zlatan.

Ser fram emot Inter-matchen

Nästa uppdrag för Zlatan och hans Barcelona blir matchen i Champions League borta mot Inter. En match med mycket känslor för svensken.

– Det kommer att bli väldigt svårt och väldigt speciellt för mig eftersom jag har spelat där i tre år och har väldigt goda minnen från det. Men jag kommer tillbaka med en annan tröja och är väldigt nöjd över det.

ARTIKELN HANDLAR OM