Hyllad i Sverige – sågad i Italien

Zlatans insats mot Inter splittrar experterna

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic får dålig kritik av de italienska medierna efter Champions League-mötet med Inter. La Stampa skriver att han ”gick upp i rök”. Men Corriere dello Sport är kanske tuffast av alla:

”Inter vet bäst av alla att Ibrahimovic inte är en spelare som lyckas i Champions League och i går fick man anledning att njuta av denna oförmåga”.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI

Corriere dello Sport är en av flera italienska tidningar som ger Zlatan Ibrahimovic dåliga betyg och omdömen efter att svenskens Barcelona mött Inter i Champions League på onsdagkvällen. Corriere dello Sport ger Zlatan 4,5 i betyg på en 10-gradig skala – vilket är riktigt dåligt.

Även Gazzettan hakar på

Gazzetta dello Sport hakar på, konstaterar att Zlatan var ”en besvikelse” och ger honom en femma i betyg. Tidningen La Stampa skriver att ”Ibra är ingen fiende, men han är heller inte en gammal kamrat som återvänt hem. Han är bara ett proffs”. De använder sig också av uttrycket ”Evaporato” – de menar att Zlatan gick upp i rök eller dunstade bort.

Annorlunda i Sverige

I Sverige har fotbollsjournalisterna en annan syn på Ibrahimovics insats på San Siro. Sportbladets Simon Bank, som var på plats i Milano, anser att de 90 minuterna var Zlatans bästa hittills i Barcelonas tröja. Av Bank får Zlatan en trea i betyg på en 5-gradig skala. Och så här skriver Sportbladets Erik Niva i sin blogg:

”Men totalt sett – helt okej. Zlatan spelade ett delvis annorlunda spel än han gjort så här långt in på ligasäsongen; mötte mindre, gick mer på djupet. Han rörde sig bra, såg rapp ut i löpningarna och var vid ett par tillfällen bara några tveksamma avvinkningar ifrån rena frilägen. Det var framförallt kul att se hur han kunde anpassa sig till en matchplan på det här sättet”.