– Zlatan förlorar i alla jämförelser med Eto’o

Guardiola tror svensken gör färre mål: ”Det spelar ingen roll”

FOTBOLL

BARCELONA. Duellen Ibra–Eto’o slutade oavgjort i Milano.

Då tonar Pep Guardiola ner förväntningarna på Zlatan Ibrahimovic ordentlig.

– Han kommer att förlora i alla jämförelser med Eto’o, säger Barcelonatränaren.

Zlatan och Pep.

Pep Guardiola har en del att leva upp till efter förra årets debutsäsong som tränare för Barcelona.

Efter den historiska trippeln som innebar att klubben vann spanska ligan, Champions League och den inhemska cupen vill Barcelonas tränare tona ner förväntningarna på sin trupp.

– Jämför vi med förra året kommer vi bara vara sämre, i antal mål, i antal slagna rekord och så vidare. Det finns bara en jämförelse med förra året där vi är bättre nu än då och det är säsongsinledningen. Mitt lag är inte perfekt, men vi har mer att ge och jag är nöjd hittills, säger Guardiola.

Av samma anledning vill han inte ställa några orimliga krav på Zlatan Ibrahimovic. På den ständiga frågan om svensken ska kunna upprepa den förre anfallsstjärnan Samuel Eto’os målsuccé menar Barcelonas tränare att det är näst intill omöjligt.

– Zlatan kommer att förlora i alla jämförelser med Eto’o, men det spelar ingen roll för mig. Vi finns här för att hjälpa honom. Han var extraordinärt bra mot Getafe och mot Inter. Zlatan rör sig bra och jag är mer än nöjd med honom, säger Pep Guardiola.

Spelar med Messi igen

Inför kvällens möte mot Atlético Madrid lär det svenska nyförvärvet återigen få spela med Lionel Messi vid sin sida. Den argentinska superstjärnan skrev i går på ett nytt kontrakt med Barcelona som sträcker sig över 2016. Att köpa loss Messi från sitt kontrakt med klubben kommer att kosta 2,5 miljarder svenska kronor.

– Det är jätteglada nyheter för klubben. Folk går på fotboll för att se de bästa spela och han är en av de bästa, säger Pep Guardiola.