Slutet för supersviten

...men nu siktar Zlatan på VM-kvalet: ”Otroligt avgörande”

Foto: FOTO: AP
LADDAR FÖR DANMARK Zlatan gick mållös av planen i La Liga för första gången – men har siktet inställt på VM-kvalet.
FOTBOLL

BARCELONA. Mållös för första gången i spanska ligan, men Zlatan Ibrahimovic fick fira en glad 28-årsdag ändå.

Nu väntar en rysarvecka med det svenska landslaget.

– Matchen mot Danmark är otroligt avgörande, säger Zlatan.

Målsviten är över men Zlatan Ibrahimovic, som fyllde 28 år i går, fick se anfallskollegan Pedro slå in segermålet rakt upp i krysset mot Almería en halvtimme in i matchen.

– Det var ett väldigt vackert mål och vi har vunnit sex matcher på raken i ligan, det är jag väldigt glad över. Det var en fin födelsedag, trots att jag inte gjorde mål själv, säger Zlatan som efter matchen var kvällens gäst i Barcelonas egen tv-kanal Barça TV.

”Måste vinna”

Det var sista framträdandet med sitt spanska klubblag innan det svenska landslaget samlas i Stockholm på tisdag morgon. Då börjar förberedelserna inför VM-kvalmatcherna mot Danmark på lördag och Albanien på söndag.

– Den första matchen är otroligt avgörande. Vi måste vinna den och vi vill verkligen göra det också, säger Zlatan.

Vad som finns i segerpotten är ingen hemlighet. Danmark har 18 poäng mot Sveriges 15 och Zlatan Ibrahimovic och kompani har läge att utjämna den danska ledningen på lördag.

Gratulerad av Barça

– Jag är väldigt glad att vi har det här utgångsläget. Vi kommer ge allt för att slå Danmark men vi måste vara väldigt starka för att göra det. Då kan vi gå direkt till VM, men vi måste göra jobbet mot Albanien också, säger Zlatan till Barça-TV som passade på att överlämna en födelsedagspresent med ”Grattis” textat på svenska, en video med svenskens fem mål i klubben hittills.

– Jag hoppas göra många fler mål i Barcelona och slå mitt rekord på 25 som jag har från Inter, säger Zlatan Ibrahimovic.

ARTIKELN HANDLAR OM