”Man tror inte det kan hända”

Zlatan om chockmålet och skadan

FOTBOLL

PAMPLONA. Mållös, irriterad och snuvad på tre poäng i slutsekunden.

Zlatan Ibrahimovic hade en tuff kväll och fick dessutom lämna planen med nya smärtor.

– Jag har ont i foten som jag stukade, säger Zlatan efter matchen mot Osasuna.

Osasuna bjöd på en rejäl kalldusch i matchens absolut sista anfall. Barcelonas Rafa Marquez missade markeringen och anfallaren Javier Camuñas slog ett inlägg som Gerard Piqué satte i eget mål.

– Vi har otur i slutet. Man tror inte att det kan hända, men det händer. De får göra mål i sista sekunden och i situationen innan kunde vi ha gjort 2–0, säger Zlatan Ibrahimovic efter matchen.

Seydou Keita hade dessförinnan gett Barcelona ledningen med tjugo minuter kvar att spela, efter en frispelning av Carles Puyol.

Zlatan Ibrahimovic hade själv ingen lyckosam kväll i Pamplona. Han var synbart irriterad på domaren Antonio Rubinos Perez och gestikulerade vilt i halvtid.

”En svår match”

Det blev inte bättre i andra halvlek, när Zlatan kom fri med bollen och blev brutalt kapad av Osasunas Miguel Flaño utan några åtgärder av domaren.

Men efter matchen tonar Ibrahimovic ner händelsen.

– Domaren har en svår match med tanke på publiken och laget vi möter. Osasuna är bra, de spelar aggressivt och vi hade svårt att få bollen.

Zlatan landade illa efter kapningen och låg på marken ett par minuter utan att resa sig.

Högerfoten spökar

– Jag hade ont i benet, det är den stukade foten som jag får en smäll på, säger Zlatan, som drog på sig en skada i högerfoten i slutet av september.

Medan Barcelona bara fick en poäng i går tog Real Madrid tre livsviktiga i derbyt mot Getafe. Efter gårdagens omgång ligger Real Madrid tvåa i tabellen, bara en poäng bakom.

FAKTA

SÅ BRA VAR BARCELONA MOT OSASUNA

Carles Puyol

Gerard Piqué

Victor Valdes

Seydou Keita

Dmitro Tjigrinskij (UT 60)

xavi

Leo Messi

Eric Abidal

Sergio busquets

Zlatan Ibrahimovic

Andres Iniesta (ut 90)

Rafa Marquez (in 60)

Pedro (in 90)’

ARTIKELN HANDLAR OM