Zlatan närmast att avgöra i kylan

Nytt bakslag i Europa-spelet

Foto: VIASAT
FOTBOLL

Barcelona fick ingen revansch för hemmaförlusten mot Rubin Kazan.

Zlatan Ibrahimovic hade bästa chansen att spräcka nollan när han sköt i stolpen redan efter två minuter men matchen blev mållös och Barcelona är nu i ett tufft läge i gruppen.

– Vi måste ta sex poäng nu för att kvalificera oss. Gör vi inte det förtjänar vi inte att gå vidare, säger tränaren Pep Guardiola till El Mundo Deportivo.

Regerande mästaren Barcelona har fortsatta problem i Champions League. Förra omgångens 1-2 hemma mot Rubin Kazan slutade med en mållös retur i Ryssland.

Zlatan träffade stolpen

Zlatan Ibrahimovic spelade från start i Barcelona och hade matchens bästa chans. Efter en genomskärare av Andres Iniesta kam han fri med Kazans målvakt Sergej Ryzjikov. ”Ibra”satsade på en behärskad bredsida men träffade stolpen.

Svensken böjd sedan stjärnan Leo Messi på en jättechans i den 21:a minuten. Men den lille argentinaren kunde inte förvalta Zlatans framspelning.

Spanjorerna hade sedan svårt att komma till några riktiga chanser i den bitande ryska kylan och matchen slutade 0-0.

– Ibland är det svårt att attackera mot tio försvarare. Det här laget ägnar sig åt försvar och gör det mycket, mycket bra. De har ständigt understöd, stänger alla spelvägar och går sedan till snabb motattack, säger tränaren Pep Guardiola till El Mundo Deportivo.

Möter Inter i nästa omgång

Resultatet innebär att Barcelona nu är illa ute i grupp F. Inför hemmamatchen mot Inter i nästa omgång kan italienarna eller Dynamo Kiev, som möts senare på onsdagen, rycka i gruppen.

– Vi måste ta sex poäng nu för att kvalificera oss. Gör vi inte det förtjänar vi inte att gå vidare, säger Guardiola.

Barcelona har nu fem poäng, lika många som Rubin Kazan. Dynamo Kiev står på fyra och Inter tre inför lagens möte.