Slaktade av spansk press

Låga betyg för Barça-stjärnorna efter 0–0 mot Rubin Kazan

Foto: AP
FOTBOLL

BARCELONA. Spansk press går hårt åt Barcelona efter 0–0-matchen mot Rubin Kazan.

Även Zlatan Ibrahimovic får sin släng av sleven.

'Det finns inga ursäkter' skriver Mundo Deportivo.

Gårdagens resultat innebär att Barcelona är hårt pressade och troligtvis måste ta sex poäng i de kommande matcherna mot Inter och Dynamo Kiev för att ta sig till åttondelsfinalen i Champions League.

Zlatan närmast

I matchen mot Rubin Kazan hade spanjorerna ett stort bollinnehav och ett gäng chanser utan att någon gång lyckas avgöra. Närmast var Zlatan Ibrahimovic med en boll i stolpen redan i matchens andra minut.

Spanska tidningar är hårda i sin omdömen i dag. 'Det finns inga ursäkter' skriver Mundo Deportivo, men ger Zlatan en trea i betyg av fyra möjliga. I Sport belönas svensken med en sexa av maximalt tio med motiveringen: 'jobbade i närkamper, hjälpte försvaret och sökte ytor'.

Madridtidningarna hårdare

Madridtidningarna är hårdare och Marca belönar hela laget utom målvakten Victor Valdés och Xavi med ettor i betyg. I AS får Zlatan tillsammans med några lagkamrater ett streck i betyg – underkänd.

FAKTA

ZLATANS BETYG:

Rubin Kazan – Barcelona 4 november

MD: 3/4

Marca: 1/3

AS: 0/3

Sport: 6/10

Spanska tidningarna

El Mundo Deportivo: Den största dagliga sporttidningen i Katalonien, har även upplagor ibland annat Madrid. Världens näst äldsta sporttidning efter Gazzetta dello sport i Italien.

Sport: näst största dagliga sporttidningen i Katalonien. Stort Barcelona-fokus.

Marca: störst i Madrid, rikstäckande upplaga.

AS: Tvåa i Madrid, rikstäckande men med klart Madrid-fokus.