Spelade vidare med smärta

”Är man sugen kan ingen stoppa en”

Foto: Getty
Zlatan stod för matchens delikatess när han klackade fram bollen till Pedro som satte 1–0.
FOTBOLL

BARCELONA. Rehabilitering och vila i en vecka är domen efter sträckningen i låret.

Men trots skadan valde Zlatan Ibrahimovic att spela hela matchen mot Mallorca.

– Jag är ingen spelare som går av planen för lite smärta, säger Zlatan efter matchen.

Redan i matchens elfte minut levererade Zlatan Ibrahimovic en smakfull klack till Pedro som distinkt satte bollen i mål. 1–0 till Barcelona.

Och frågan efter matchen var given; har Zlatan ögon i nacken?

– Ja, haha. Nej, men Pedro är en grym spelare och idag gjorde han mål. Hade han inte gjort mål hade klacken inte betytt något, men nu gjorde han ett stort mål, säger Zlatan.

Efter en rad mindre konstnummer som fick Camp Nou på gott humör drog Zlatan på sig en befarad sträckning när några minuter återstod av matchen.

Vägrade byta

– Jag fick lite kramp i baksidan av låret. På måndag ska jag undersökas för att veta hur illa det är.

Men trots smärtan valde den svenske anfallaren att spela resten av matchen, i stället för att bli utbytt.

– När man är sugen på att spela kan ingen stoppa en. Det är tråkigt att gå av planen då. Jag är inte en spelare som går på grund av en liten smärta. Det måste vara mer än så här, säger Zlatan efter matchen.

Mallorca kvitterade och Barcelona, som började med storspelare som Xavi, Andres Iniesta och Lionel Messi på bänken, hade svårt att hitta öppningar. Men strax före paus gav Pedro katalanerna ledningen igen, som minuterna senare utökades av Thierry Henry.

Leo Messi blev siste Barcelonaspelare att göra mål, den här gången på straff, och trots slutresultatet 4–2 skrevs Zlatan Ibrahimovics namn aldrig in i målprotokollet.

”En assist lika mycket värd”

– Jag försökte göra mål för det ger mig självförtroende, men för mig är en assist lika mycket värd. Jag gillar att kunna göra både mål och assist, för då är man en farligare spelare, säger Zlatan, som menar att läroprocessen i Barça bara börjat.

– Varje match känner jag mig bättre. Jag lär känna laget och mina medspelare bättre och för varje träning här lär jag mig något. Jag försöker göra mitt allra bästa.