Presidenten tror mer om Zlatan

FOTBOLL

MADRID. Joan Laporta är nöjd med vad han fått av Zlatan Ibrahimovic hittills. Men Barcelonas president tror att svensken har mer att visa.

– Jag är säker på att han kommer bli ännu bättre tillsammans med Henry och Messi, säger Laporta till Corriere dello sport.

Foto: ap
Joan Laporta.

Sommarens stora bytesaffär på transfermarknaden blev möjlig på grund av vänskapen mellan Joan Laporta och Inters president Massimo Moratti.

– Han är en stor fotbollsälskare och affärsman, men också mycket human. När Inter inte möter Barcelona så är det laget jag håller på, säger Laporta.

Nöjd med svensken

Tre månader efter att han och Moratti bytt Samuel Eto’o och Zlatan Ibrahimovic, samt en påse med pengar till Milanoklubben, är Laporta nöjd med vad svensken presterat i klubben.

– Han var en toppspelare redan när han kom hit, med sin talang och sina fantastiska kvaliteter. Men jag är säker på att han kommer ta ännu ett steg och bli ännu bättre med Henry och Messi och de andra spelarna, säger Laporta.

Han tycker inte att kritiken mot att Zlatan Ibrahimovic blev för dyr för Barcelona är befogad.

– Ingen i klubben håller med om det. Han är en stor anfallare som kan erbjuda laget fler typer av anfallsspel jämfört med förra säsongen.

Fäst vid Eto’o

Laporta säger själv att han var mycket fäst vid Samuel Eto’o, men att han satte de känslorna åt sidan när tränaren Pep Guardiola gjorde klart att han ville ha Zlatan i stället.

– Samuel är en av de största spelarna vi haft i klubben, men tillfället att gå skilda vägar hade kommit, även om beslutet var enbart sportsligt, säger Larporta till Corriere dello sport.

ARTIKELN HANDLAR OM