Vännen: Jag tror Zlatan återvänder

Förre förbundskaptenen Roland Andersson tror Zlatan återvänder till Blågult

FOTBOLL

Roland Andersson har följt och haft nära kontakt med Zlatan Ibrahimovic under hela hans karriär.

Nu bryter förre förbundskaptenen tystnaden om vännens pågående landslagsnobb:

– Jag både tror och hoppas att han kommer att vara med framöver. Det är klart att vi alla vill se vår största stjärna i landslaget, säger Andersson om ”Ibra” till SvenskaFans.

Foto: THANASSIS STAVRAKIS
Zlatan Ibrahimovic tillsammans med vännen, den förre förbundskaptenen Roland Andersson.

Zlatan Ibrahimovic lyfter ofta fram Roland Andersson som en av de viktigaste personerna i hans karriär. Andersson jobbade mycket med Zlatan under hans tidiga år i Malmö FF – och de båda har jobbat tillsammans i sex år i landslaget.

– På något vis kan jag tycka att Zlatan symboliserar Malmöpojken och Malmösagan, där han har gått hela vägen till absolut världsklass, säger Roland Andersson.

Vill först inte kommentera

I intervjun med SvenskaFans vill först inte Roland Andersson kommentera Zlatans relation med landslaget.

– Jag känner ett stort engagemang i och har många känslor för både Zlatan och landslaget, men relationen Zlatan-landslaget är inte längre mitt bord. Därför vill jag inte heller kommentera hans nej.

Sportbladet har tidigare skrivit om att Zlatan Ibrahimovic har skickat sms till Roland Andersson när han har gjort något bra i någon match.

Roland: "Jag tror inte folk förstår vilken krävande miljö..."

Relationen mellan de båda är bra – och senare i intervjun berättar Andersson vad han tror kommer hända.

– Jag både tror och hoppas att han kommer att vara med framöver. Det är klart att vi alla vill se vår största stjärna i landslaget. Men jag tror inte folk förstår vilken krävande miljö som han lever och arbetar i, med matcher flera gånger per vecka ibland, inför fullsatta läktare och där så oerhört mycket står på spel.

Han fortsätter:

– Det kräver sin man för att klara det. Sånt är viktigt att komma ihåg när man ska åsikter om honom och hans landslagsmedverkan.