”Ingen är värd den typen av pengar...”

Zlatan om rekordövergången, returen mot Inter, El Clásico och nya tillvaron i Barcelona

FOTBOLL

BARCELONA. Flytten till Barcelona har varit en succé och Zlatan Ibrahimovic trivs utmärkt i sin nya klubb. Men rekordsumman klubben betalade till Inter är inget Zlatan fokuserar på.

– Ingen spelare är värd den typen av pengar, säger Barcelonas svenske anfallsstjärna.

Foto: AP
Öppenhjärtig Zlatan talar ut i stor intervju i Spanien.

Det är den spanska tidningen La Vanguardia som träffat Zlatan Ibrahimovic och pratat om hans syn på fotboll och livet i världens bästa klubb.

– Fotboll är ren passion, för mig är det som teater. Först och främst kommer folk till arenan för att se oss vinna, men det är kul om de kan få se några spektakulära saker också. De betalar mycket för en biljett och därför måste man ge något tillbaka till publiken, säger Zlatan.

”Måste vinna mot Inter”

På lördag möter Barcelona Athletic Bilbao och tre dagar senare tar de emot Inter på Camp Nou i en match som Barcelona troligtvis måste vinna för att gå till åttondelsfinal i Champions League.

– Jag är helt säker på att vi kommer gå vidare. Vi har haft en del otur, men vi har inte varit dåliga i någon match. Mot Inter och Dynamo Kiev får vi inte göra några misstag.

Vi måste vinna för att gå vidare, säger Zlatan Ibrahimovic, som än en gång får konfronteras med det faktum att han gjort få mål när det kommer till europaspel.

– Det beror också på vilket lag du spelar i. Inter gör sällan många mål i Champions League. För mig spelar det ingen roll om jag gör mål eller inte. Det som räknas är att vinna. Om mitt mål bara var att göra mål hade jag varit en egoist och jag är ingen egoistisk spelare.

Väldigt sugen på El Clásico

Samma vecka är det också dags för säsongens första Clásico, när Barcelona tar emot Real Madrid hemma.

– Det kommer att bli fantastiskt. En stor match med massor av känslor och stora stjärnor på planen. Jag är väldigt sugen på att spela den matchen, säger Zlatan till La Vanguardia.

På frågan om han känner ett extra ansvar på grund av den höga övergångssumman från Inter (45 miljoner euro plus Samuel Eto’o) säger Ibrahimovic:

– Priset beror på marknadsläget. Jag tycker inte att någon spelare är värd så mycket pengar, men situationen är som den är. Om en klubb vill ha en spelare måste de betala för honom, det är så det funkar. Det är klart att det hade kunnat innebära en särskild press på mig, men min största press är den jag har på mig själv varje dag, att alltid vara bra, utan undantag.

Har varit på zoo

Zlatan säger att han inte hunnit se så mycket av Barcelona som stad ännu.

– Jag måste vila mycket när jag inte spelar match och är ingen typ som gillar att lämna mitt hem så ofta. Jag är en lugn familjeperson. Men vi har varit med barnen på zoo och på akvariet.

Dessutom har Zlatan Ibrahimovic börjat ta språklektioner – i katalanska.

– Jag tar det lite i taget. Det är inte lätt.