I kväll ska han sänka rivalen

Kämpar för att bli frisk till hatmötet: ”Beslut om spel innan match”

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovics första Clásico blir ett drama inpå startlinjen.

Pep Guardiola har inte bestämt om Ibra och anfallspartnern Leo Messi kommer till spel mot Real Madrid.

– Vi beslutar det under dagen, säger Barcelonas tränare.

Foto: Foto: AP
OSÄKER Zlatan Ibrahimovic testas strax före matchstart.

Zlatan och Messi tränade med resten av laget i går förmiddags och under veckan har det mesta tytt på att åtminstone svensken kan starta kvällens match mot Real Madrid.

Zlatan dras med ett uttänjt lår sedan nästan två veckor och har inte spelat match för Barcelona sedan den 7 november mot Mallorca. Leo Messi har en liknande muskelskada i låret, som han drog på sig i förra helgens möte med Athletic Bilbao.

Ökat belastningen

I veckan har Zlatan rehab-tränat med Barcelonas fysteam i gymmet och efter att konstant ha ökat belastningen kunde han träna på gräs för första gången i fredags. I går deltog Zlatan i samtliga moment med resten av laget, men Guardiola hävdar att något beslut om spel inte är taget, vare sig för Messi eller Ibrahimovic.

– Vi bestämmer det innan match.

I nuläget vet jag inte.

Båda två har tränat på bra och kommit upp i ganska god nivå men det finns alltid en risk att slå upp muskelskador och det har inte gått många dagar sedan de skadade sig, säger Pep Guardiola på gårdagens presskonferens.

”Tänker bara på seger”

I Madrid-lägret är Cristiano Ronaldo tillbaka från nästan två månaders skadefrånvaro och han spelade tjugo minuter i onsdagens Champions League-möte med Zürich.

Real Madrid anlände till Barcelona i går kväll och de gjorde det som serieledare för första gången i höst. Det mesta tyder på att Real Madrids lagkapten Raúl, som spelat 28 matcher mot Barcelona under sin karriär, bänkas för första gången sedan säsongen 05/06. I hans ställe får Karim Benzema och Gonzalo Higuaín spela på topp. Manuel Pellegrinis lag har kritiserats för att inte ha kommit upp på den nivå som förväntas efter sommarens värvningsoffensiv på två och en halv miljard kronor.

– Vi kan spela bättre än vi gjort och mot Barça kommer det att bli så. Jag tänker bara på att vinna och klättra fyra poäng före Barcelona i tabellen, säger Karim Benzema till Marca.

FAKTA

PRELIMINÄRA STARTELVOR:

Barcelona: Victor Valdés – Dani Alvés, Gerard Piqué, Carles Puyol, Eric Abidal – Xavi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta – Leo Messi, Z. Ibrahimovic, Thierry Henry.

Real Madrid: Iker Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Raúl Albiol, Álvaro Arbeloa – Lassana Diarra, Xabi Alonso – Cristiano Ronaldo, Kakà, Marcelo – Karim Benzema.