”En grym passning”

Zlatan hyllade Messi efter drömmål i natt – och tystade rykten

Foto: AFP
Leo Messi spelade fram Zlatan Ibrahimovic som i sista matchminuten kunde chippa in 2–0 för Barceolona mot Xerez. Deras samspel (och bilden nedan) visar något annat än vad ryktena om att de inte kommer överens sagt de närmaste dagarna.
FOTBOLL

JEREZ. Här sätter Zlatan Ibrahimovic och Leo Messi punkt för ryktena om bråk.

På stopptid mot Xerez spelade argentinaren fram Zlatan, som avgjorde med en läcker chip och hyllade – Messi.

– En grym passning av Leo, säger Ibra efter matchen.

Foto: Reuters

Det var inför söndagens jättematch mot Real Madrid som TV4:s expertkommentator Pontus Kåmark sa att stämningen mellan Barcelonas två superstjärnor var så dålig att de knappt pratar med varandra.

Klubben var snabb med att dementera historien och under onsdagens träningspass såg Zlatan och Messi till att kramas och skratta näst intill demonstrativt inför tv-kamerorna.

”Lätt att spela”

I gårdagens ligamatch mot Xerez startade Ibrahimovic och Messi på bänken, men båda fick hoppa in i andra halvlek när det stod 1–0 till Barcelona.

På övertid slog sig argentinaren fri med bollen och passade fram Zlatan som förvaltade framspelningen genom att chippa bollen snyggt i mål. Det var hans nionde fullträff i höst och Barcelonas första bortaseger i ligan sedan den 26 september mot Malaga.

– Det viktigaste är att göra mål. Om det sen är snyggt, desto bättre. Med såna här medspelare är det väldigt lätt att spela. Det var en grym passning av Leo, säger Zlatan till klubbens hemsida efter matchen.

”Väldigt dålig plan”

Men segern satt långt inne. Omständigheterna var inte de bästa på den regniga Chapín-stadion i Jerez och i första halvlek hade Barcelona svårt att skapa några heta målchanser alls. Xerez hade ett par möjligheter att ta ledningen, men direkt efter paus var det Thierry Henry som gjorde 1–0 för gästerna på nick.

– Att vinna mot lag som Xerez på bortaplan är mycket svårt. Det var en jättesvår match och en väldigt dålig plan, säger Zlatan.

Efter att ha legat en poäng bakom Real Madrid inför el Clásico har katalanerna nu kopplat ett litet grepp på huvudkonkurrenten och har fem poängs försprång med en match mer spelad.

– Det är ett litet övertag, men det är inte över än. Vi måste fortsätta så här, säger Zlatan Ibrahimovic.

Med dagens mål, som var svenskens nionde, skuggar han David Villa i skytteligan, ett mål bakom Valencia-anfallaren.

FAKTA

Plusguiden

Victor Valdés

Dani Alvés

Marquez

Tigrinskij

Maxwell

Xavi

Yaya Touré

Keita

Pedro (55)

Bojan (67)

Henry (83)

Avbytare:

Messi (55)

Ibrahimovic (51)

Iniesta (85)

ARTIKELN HANDLAR OM