Zlatan i flygdrama

Planet tvingades nödlanda

Foto: AP
FOTBOLL

LA CORUÑA. Barcelonas flygstrul fortsätter.

I dag fick lagets plan till bortamatchen mot Deportivo vända efter start.

Ett dåligt stängt lastutrymme hade gjort så att trycket föll rejält i kabinen, skriver Sport.

– Kaptenen sa att vi var tvungna att vända, säger Sergi Nogueras, Barcelonas pressansvarig till Sportbladet.

Barcelona drabbades av det andra flyghaveriet på kort tid i dag, när de efter tjugo minuters flyg med riktining La Coruña, för kvällens match på Deportivo, fick vända hem igen.

Planet lämnade Barcelona klockan 11.30 och vid 11.50 meddelade kaptenen att man var tvungen att vända tillbaka.

Ett problem med trycket i kabinen, orsakat av att ett av lastutrymmena inte var ordentligt stängd, gjorde att planet fick vända om till El Pratflygplatsen i Barcelona vid lunchtid.

Andra flyghaveriet på kort tid

– Kaptenen sa att vi var tvungna att vända. Det visade sig att något var blockerat i lastutrymmet, och dörren var inte helt stängd. Men spelarna tog det bra. Vi kom fram drygt en timme försenade, säger Sergi Nogueras, Barcelonas pressansvarig till Sportbladet.

För några veckor sedan när laget skulle lämna ryska Kazan efter 0–0-matchen med Rubin Kazan i Champions League, drabbades man av liknande flyghaveri och kom iväg rejält försenade.

I dag blev förseningen knappt en timme och klickan 14.30 kunde planet landa i La Coruña. Barcelona möter tabellfemman Deportivo klockan 22 i kväll i säsongens sista bortamatch i ligan före jul. Enligt spansk media är det bestämt att Zlatan Ibrahimovic startar matchen.