”Ibra blev upprörd”

Barcelona om Zlatans reaktion på Kåmarks utspel: ”Han har ingen konflikt med Messi”

1 av 3 | Foto: REUTERS
KUL PÅ TRÄNINGEN Zlatan Ibrahimovic, Dani Alves och Leo Messi skrattar tillsammans på träningen två dagar före mötet med Real Madrid.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 28, känner till TV4:s uppgifter om en påstådd schism mellan honom och Leo Messi.

– Ibra blev upprörd och berättade att det inte är sant, säger en officiell representant för Barcelona till Sportbladet.

I söndags avgjorde Zlatan Ibrahimovic El Clásico. Men när han vaknade i går morse var det inte det som Barcelonas informationsavdelning ville prata om.

TV4:s uppgifter om en påstådd schism mellan Ibrahimovic och lagets störste stjärna, argentinaren Leo Messi, hade då lagom nått Katalonien.

– Vi pratade med Zlatan på morgonen och informerade honom om den här historien. Egentligen vill vi inte ge detta mer uppmärksamhet än det är värt, säger en person på Barcelonas informationsavdelning till Sportbladet.

Hur reagerade Zlatan?

– Han blev ganska upprörd faktiskt och sade att det inte alls var sant. Att han inte har någon konflikt med Messi. Men det är egentligen ingen stor sak, det är inte så att det här är en tragedi för Ibrahimovic.

Kåmark: ”Vi vet”

Startskottet till spekulationerna kring Zlatans och Messis relation var uppgifter från TV4 Sports kommentatorer Pontus Kåmark och Jesper Hussfelt.

Precis före avsparken på Camp Nou levererade de flera uppseendeväckande uttalanden om stjärnduon:

– Sista matcherna har vi sett stora och starka tendenser på att Messi inte ens vill passa Zlatan, sa Jesper Hussfelt.

Pontus Kåmark:

– Det här är alltså ingenting vi hittar på, utan vi vet att det är på det sättet. Han (Messi) känner sig oerhört hotad och får ibland inte ens spela. Dessutom pratar de inte med varandra utanför fotbollen.

”Det är bara konstigt”

Barcelonas informationsavdelning:

– Zlatan vill inte ge det här någon betydelse, men jag vet inte hur det kommer påverka framtiden, det återstår att se. Det här är bara konstigt.

I TV4-sportens 22.25-sändning i går kväll nämndes inte de egna uppgifterna om en spricka mellan Lionel Messi och Zlatan Ibrahimovic.

Fotnot: Sportbladet har förgäves sökt Pontus Kåmark och TV4:s sportchef Hans Pekkari för en kommentar. Jesper Hussfelt har tidigare sagt att han inte vill uttala sig.