”Vi måste glömma matchen”

Barcelona ute efter revansch

FOTBOLL

BARCELONA. Dödsfall i truppen, värvningsflopp och bråk mellan spelare och tränare. Espanyols säsong har varit turbulent, men inför derbyt

i Katalonien är det Barcelona som söker revansch.

– Vi måste glömma förra årets match, säger tränaren Pep Guardiola.

Guardiola.

Sedan Espanyols lagkapten Dani Jarque avled i en förmodad hjärtattack under lagets träningsläger i somras har klubben genomlevt en tuff höst.

Jättevärvningen Shunsuke Nakamura från Japan har floppat rejält och säsongen har präglats av ett bråk mellan tränaren Mauricio

Pochettino och tidigare lagkaptenen Raúl Tamudo.

Laget har tio insläppta och noll gjorda mål på de senaste tre matcherna och ligger på 14:e plats i tabellen.

Kan utöka glappet

– Alla inser att Barcelona är favoriter och vi vet att vi ställs mot ett av världens bästa lag. Vi måste göra en riktigt bra match och Camp Nou är en bra scen att göra det på, säger Espanyols tränare Mauricio Pochettino.

Barcelona, som ännu inte har släppt in tio mål på hela säsongen, har möjligheten att utöka gapet ner till Real Madrid. Men senast de katalanska lagen möttes på Barcelonas hemmaarena var det lillebror som gick segrande ur striden.

”Inte stor skillnad”

– Vi måste glömma den matchen. För vår del handlar det inte om revansch, utan att gå ut med vår vanliga vilja att vinna. Det är inte så stor skillnad på lagen som tabellen visar, säger Pep Guardiola på presskonferens dagen före match.

Leo Messi, som stukade foten i onsdagens match mot Dynamo Kiev, är inte med i truppen.