Barcelona nära sin historiska sjätte titel

FOTBOLL

BARCELONA. De är redan bäst i Europa. Nu ska Barcelona bli bäst i världen. I dag går Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater in i klubblags-VM för att skriva historia.

– Att vi har världens största namn är ingen garanti för något, säger tränaren Pep Guardiola.

Barcelona går rakt in i semifinalen i Abu Dhabi i dag, där man ställs mot mexikanska Atlante. De gör det som jättefavoriter i turneringen där varje kontinents stora klubblag möts och som de hittills aldrig vunnit.

Kan bli historiska

Den här gången har Barcelona möjligheten att komplettera en historisk bedrift. Vinner de klubblags-VM innebär det att den katalanska klubben har tagit hem samtliga sex turneringar som de deltagit i under året. Det har ingen annan fotbollsklubb lyckats med.

Men tränaren Pep Guardiola varnar för övermod inför den, i mångas ögon, lätta uppgiften.

– Att vi är en klubb med ett stort namn betyder inte att allt är klart. För att ta oss till final måste vi göra en mycket bra match, säger Guardiola på presskonferens dagen innan match.

Messi osäker

Barcelona såg länge ut att få spela utan Leo Messi som lider av en stukad fot, men den argentinske guldbollenvinnaren har repat sig snabbare än väntat och kan komma att bli tillgänglig för spel vid sidan av Zlatan Ibrahimovic i Barcelonas anfall redan i dag.

Senast Barcelona var i final i klubblags-VM 2006 förlorade man mot brasilianska Internacional.

– Jag tror att spelarna vet vad vi spelar om och vilken möjlighet det här är. De är fullt medvetna om svårigheten som krävts för att ta oss dit där vi är i dag, säger Guardiola.