Zlatan tröstade Pep efter glädjetårarna

Plötsligt började Barcelonas stjärntränare storgråta

Foto: AFP/Ustream
FOTBOLL

Slutsignalen hade ljudit.

De sex titlarna var bärgade.

Pressen släppte.

Då rann Pep Guardiolas tårar hejdlöst.

– Det var otroligt spänt där ute. Sex titlar på ett år är oöverträffat, tårarna bara kom, säger Guardiola enligt spanska media.

Barcelonas spelare gick omkring på Zayed Sports City Stadion i Abu Dhabi.

De myste, kramades med varandra och firade ikapp med publiken.

Den vanligtvis ganska samlade tränaren Pep Guardiola blev då plötsligt väldigt känslosam.

Zlatan tröstade sin tränare

Han begravde ansiktet i sina händer och lät tårarna rinna. Plötsligt blev det vansinnigt tydligt vilken press det innebär att leda världens bästa fotbollslag. Thierry Henry var snabbt framme för att krama om sin maestro. Men tårarna fortsatte rinna. Guardiola skrattade. Sedan kom Zlatan Ibrahimovic fram och kramade om honom, och Pep log efter att Zlatan sagt något.

Guardiolas kontrakt löper ut

Varför fick just den här turneringssegern känslorna att rinna över för den förre storspelaren? Kanske vet han något som vi inte vet? Pep Guardiolas kontrakt med Barcelona löper nämligen ut nästa sommar. Det återstår endast ett halvår och ingen förlängning har rapporterats. Spansk media har tidigare uppgett att Guardiola har ställt sig tveksam till en förlängning men att klubben inget hellre vill än att behålla sin guldklimp.

Pep: Ni måste vara starka

Efter en blek första halvlek vände Barcelona på finalen mot argentinska Estudiantes och Leo Messi kunde brösta in matchavgörande 1–2 i förlängningen.

– Jag sa åt dem att de måsta vara starka, vi hade vikt ner oss för lätt fram till dess. En final som den här förtjänar att vi bjuder upp bättre, säger Pep Guardiola om sitt snack med laget i halvtid.

Efter slutsignalen samlades Barcelonas spelare runt sin tränare och hyllade honom genom att kasta honom mot skyn.

ARTIKELN HANDLAR OM