Barça bäst i världen – tacka Messi för det

Zlatan Ibrahimovics Barcelona vann finalen i klubblags-VM

FOTBOLL

Leo Messi gjorde det igen.

Sköt hem en titel åt Barcelona.

Zlatan Ibrahimovic och Barça kan nu titulera sig världens bästa klubblag.

Estudiantes besegrades med 2–1 i finalen i klubblags-VM.

– Jag njuter av detta otroligt mycket just nu. Vi kom hit för att vinna den här trofen och vi lyckades, jag njuter oerhört, säger Zlatan efter matchen i Abu Dhabi.

2009 års sjätte titel för Barcelona är ett faktum: Argentinska Estudiantes besegrades med 2–1 i finalen i klubblags-VM. Och som så många gånger förr var det Leo Messi som frälste det katalanska storlaget.

Bröstade in segermålet – i förlängningen

Argentinaren sänkte sina landsmän när han i den andra förlängningskvarten bröstade in 2–1. Estudiantes orkade inte resa sig och Barcelona vann när tiden löpte ut. I segermatchen, som gör Barcelona till världens bästa klubblag, stod Zlatan Ibrahimovic för en mycket bra insats även om han blev mållös.

– En historisk kväll! Tittar du tillbaka i historien ser du att det bara är vi som har lyckats med det (att vinna sex titlar på ett år). Det kommer att bli tufft att upprepa, säger Barcelonas playmaker Xavi enligt AP.

Estudiantes tog ledningen

Första halvlek var ingen höjdarprestation från Barcelonas sida, men trots det var man klasser bättre än motståndarna. Estudiantes hade dock en bra chans, och mer behövde inte Mauro Boselli. Han vräkte sig fram mellan två Barcelonaförsvarare och nickade in matchens första mål.

– Vi var så väldigt nära att nå vår dröm. Men när man möter ett lag som Barcelona är det allra troligaste resultatet en förlust, säger Estudiantes tränare Alejandro Sabella enligt AP.

Pedro ordnade förlänging

Och ledningen stod sig mycket länge: med två minuter kvar att spela nickade inhopparen Pedro in kvitteringen, efter att Pique vunnit en tuff nickduell. Och i den andra förlängningskvarten bröstade alltså Leo Messi in 2–1 – som blev slutresultatet. Zlatan Ibrahimovic gjorde en bra insats, slet bra, skapade mycket men saknade precisionen i avsluten.

FAKTA

VM, klubblag

Barcelonas titlar 2009

Barcelona har haft ett fantastiskt fotbollsår. Lördagens seger i klubblags-VM gav klubben dess sjätte titel för året. Här är alla "Barcas" titlar från 2009, med finalresultat inom parentes:

13 maj, spansk cupmästare efter 4–1 mot Athletic Bilbao.

16 maj, spanska ligan säkras.

27 maj, Champions league-vinst efter finalseger, 2–0 mot Manchester United.

23 augusti, vinnare av spanska supercupen efter 5–1 totalt, i bäst av två matcher, mot Athletic Bilbao.

28 augusti, tar hem europeiska supercupen genom seger, 1–0 efter förlängning mot Sjachtar Donetsk.

19 december, världsmästare för klubblag efter 2–1-seger efter förlängning mot Estudiantes.