Ibrahimovic tredje bäst i världen

Om Maradona får välja

Foto: AP
Zlatan.
FOTBOLL

Messi vann Fifas omröstning överlägset. Men Zlatan Ibrahimovic kan i alla fall glädja sig åt att Diego Maradona hade Zlatan som trea på sin röstsedel. Messi själv hyllar sina lagkamrater:

– Det har varit ett fantastiskt år för Barcelona.

Maradona.

Hela världens förbundskaptener och landslagskaptener röstade fram Messi som överlägsen segrare i omröstningen. Lars Lagerbäck och Zlatan Ibrahimovic avvek inte från mängden utan båda hade Messi som etta. Zlatan valde dessutom ytterligare två lagkamrater som tvåa och trea på sin röstsedel, Xavi och Iniesta.

För svensk del var det självklart bara Ibrahimovic som fick röster. Han var väldigt populär i Norge och rankades trea både av förbundskapten ”Drillo” Olsen och lagkapten Brede Hangeland.

Ronaldo nummer två

Dessutom tycker Diego Maradona att Zlatan är världens tredje bäste spelare, om man bortser från de argentinska spelarna som han inte fick rösta på. Före Zlatan på Maradonas lista var ivorianen Didier Drogba och engelsmannen Wayne Rooney.

Men det handlade trots allt bara om Messi i går. Han vann överlägset med 1 047 poäng. Tvåan Ronaldo fick 352 poäng och trean Xavi skrapade ihop 196 poäng. Och Messi tackade som vanligt sitt lag för hjälpen:

– Jag vill tacka mina lagkamrater, speciellt de som är här i kväll, för utan dem hade inga av mina prestationer varit möjliga.