Zlatan hyllas i spansk press efter drömmålen

”Förlåt Ibra för att vi har sagt att du inte är en riktig nummer nio”

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic är kung i sin hemstad efter målen mot Arsenal i gårdagens Champions League-match.

”Ett geni- och ett killermål” kallar Mundo Deportivo Zlatans fullträffar.

Trots ett rejält spelövertag och en enorm press på Arsenal gick Barcelona av planen mållösa i paus. Zlatan Ibrahimovic hade då hållit sig framme på ett gäng målchanser utan att lyckas spräcka den retliga nollan mot engelska lag, som förföljt den svenske anfallaren i flera års europaspel.

Men direkt i andra halvlek fick Zlatan en boll av Gerard Piqué som han smakfullt chippade in i mål och tretton minuter senare stod Xavi för framspelningen när Zlatan gick på kraft och slog bollen hårt i mål bakom Arsenals målvakt Almunia.

"Förlåt, Ibra”

I dag är spanska tidningar fyllda till brädden med hyllningar till Zlatan Ibrahimovic.

”Förlåt Ibra för att ha sagt att du inte är en riktig nummer nio. Förlåt för att jag trott att Villa skulle göra fler mål än du. Och förlåt för att ha skrivit, efter de senaste matcherna, att du inte är uppmärksam, att du inte hittar rätt och att du inte når fram till bollarna. Förlåt.” skriver Mundo Deportivos krönikör Oriol Domènech. Zlatan får fyra i betyg, det högsta av alla i laget.

”Ännu en gång visade han prov på sin kraftfulla karaktär och hans självförtroende sjönk inte det minsta efter den första halvleken” skriver tidningen Sport, som ger Zlatan nio av tio i betyg och skriver att ”Zlatan förstörde Arsenal med sina två spektakulära mål”.

I Madrid-tidningen AS utses Ibrahimovic till kvällens ”crack” och får tre av tre i betyg.

FAKTA

Zlatans betyg i spansk press

Mundo Deportivo: 4/4

Sport: 9/10

AS: 3/3

Marca: 3/3