”Kommer bli svårt för honom att spela”

Skadad Zlatan kan missa supermatcherna

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic fanns med i Barcelonas officiella startuppställning till matchen mot Bilbao men strax innan avspark ersatte Bojan svensken i startelvan.

28-åringen fick problem med höger vad under uppvärmningen och managern Pep Guardiola säger nu att han inte tror att Ibrahimovic kan spela tisdagens match mot Arsenal i Champions League.

– Det är inte helt uteslutet, men det kommer bli svårt för honom att spela, säger Guardiola till Marca.

Foto: AP

Ibrahimovic tvingades kliva av uppvärmningen efter att ha fått en känning i höger vadmuskel. 28-åringen ska magnetröntgas under kvällen och Barcelona kan därför först under morgondagen lämna besked om svensken kan spela tisdagens retur i Champions League mot Arsenal.

”Inte helt uteslutet”

Men coachen Pep Guardiola är inte speciellt förhoppningsfull.

– Det är inte helt uteslutet, men det kommer bli svårt för honom att spela. Förhoppningsvis kan han bli bra till matchen mot Madrid, säger spanjoren.

Zlatan fanns med i den startuppställning som Guardiola presenterade bara timmen innan avspark till matchen mot Bilbao. Men efter en känning på uppvärmningen ersatte Bojan svensken i matchen på Nou Camp.

Guardiola säger nu att Zlatan hade en känning redan efter det första mötet med Arsenal i tisdags.

Känning redan i tisdags

– Han klagade över viss smärta efter matchen i London.

Rapporterna är oroande med tanke på veckans retur i Champions Leagues kvartsfinal. Zlatan gjorde två mål i det första mötet med Arsenal som slutade 2-2.

Nästa lördag väntar dessutom seriefinalen och prestigemötet mot Real Madrid. Det är än så länge oklart om svensken riskerar att missa El Clásico.

Barcelona vann matchen mot Bilbao med 4-1.