Zlatan missar även el Clásico

FOTBOLL

Förra året avgjorde han el Clásico.

I år tvingas Zlatan Ibrahimovic troligtvis att se jättematchen från läktaren.

Enligt Catalunya Radio är vadskadan för komplicerad för att Barcelona ska våga chansa på spel för den svenske anfallaren.

Tung skada för Ibra.

Precis innan avspark i matchen mot Athletic Bilbao i lördags tvingades Zlatan Ibrahimovic lämna återbud. Han hade fått känningar i vaden och efter matchen konstaterades att en liten bit av muskeln var trasig. Ibrahimovics medverkan mot Arsenal i kvartsfinalreturen på Camp Nou i kväll uteslöts direkt, men prognosen inför helgens möte med Real Madrid var desto ljusare.

– Jag hoppas på att få tillbaka honom tills dess, sa tränaren Pep Guardiola då.

Ytterst tveksamt

Men några dagar senare ser läget desto dystrare ut. Enligt radiokanalen Catalunya Radio bedömer Barcelonas medicinska team Ibrahimovics medverkan i matchen på lördag som ytterst tveksam. Ibrahimovic ska löpa för stor risk att slå upp skadan i högervaden om man belastar den redan i helgen.

Iniesta tillbaka

Barcelona har däremot fått tillbaka mittfältaren Andrés Iniesta snabbare än väntat. Iniesta är med i den trupp som tar emot Arsenal på Camp Nou i kväll. Barcelona har 2–2 med sig från första kvartsfinalmötet på Emirates Stadium förra veckan.