Zlatan tros starta i morgondagens derby

Tränat för fullt i två dagar

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i full träning inför kvällens derby mot Espanyol.

Nu tror många att han får spela från start i morgondagens Barcelona-derby.

Ibrahimovics vadskada, som gjorde att han inte kunde spela mot Athletic Bilbao för två veckor sedan, har rehabiliterats genom vila. I går tränade Zlatan och långtidsskadade Eric Abidal med resten av gruppen och det är inte uteslutet att svensken startar mot Espanyol i kväll, en match som väcker angenäma minnen för Zlatan Ibrahimovic, som avgjorde Barcelonaderbyt i december med matchens enda mål. Många i Spanien tror att han kommer att spela från start, men det är inget som är säkert.

– Det här är en mycket viktig match, den enda vi tänker på just nu. Men för Espanyol är det årets match, medan vi har många, säger Pep Guardiola på gårdagens presskonferensen.

Leder med tre poäng

I och med Real Madrids seger mot Almería i torsdags har Barcelona tre poängs försprång på ärkerivalen när sex omgångar återstår av la liga.

– Det är troligt att Madrid vinner alla matcher som återstår, säger Guardiola som inte tror att hans egna spelare ska tappa koncentrationen när så lite återstår av säsongen:

– De vet att det inte är mycket kvar och att en förlust skulle sätta oss i en väldigt farlig situation. De är medvetna och redo att ge allt i varje match.

Espanyol ligger på 14:e plats i tabellen.