Zlatan: ”Jag hade sänkt Materazzi på en sekund”

Interstjärnorna rök ihop i spelartunneln efter match

Foto: AFP/SKY/RAI
Klicka på bilden för en större version!
FOTBOLL

Inter är på väg mot final efter chocksegern mot Barcelona.

Men i spelartunneln efter matchen attackerade Marco Materazzi lagkamraten Mario Balotelli – mitt framför ögonen på Zlatan.

– Om han hade attackerat mig sådär hade jag sänkt honom på en sekund, säger Ibrahimovic.

Inter stod för en imponerande insats när laget besegrade Barcelona med 3–1 i den första Champions League-semifinalen.

Men när slutsignalen ljöd på San Siro kastade en märkbart irriterad Mario Balotelli tröjan i backen och stormade av planen – utan att fira segern med sina lagkamrater.

Balotelli, som varit avstängd i fem matcher efter ett storbråk med tränaren José Mourinho, blev inbytt i den 75:e minuten.

Stjärnan visade upp ett dåligt humör under matchen och buades ut av publiken på San Siro.

Zlatan förvånad

Det var just fansens reaktion som framkallade den starka reaktionen som fick Balotelli att lämna planen i vredesmod och orsaka en stor skandal för Inter.

I spelargången på väg ut från arenan rök 19-åringen ihop med lagkamraten Marco Materazzi. Mitt i kaoset fanns en förvånad Zlatan Ibrahimovic.

– Jag såg att Materazzi attackerade honom i spelartunneln och jag har aldrig sett något liknande i hela min karriär, säger han till italienska tv-kanalen RAI.

– Om jag hade varit honom hade jag lämnat Mario ifred, men Materazzi attackerade honom och jag blev chockad. Om Materazzi hade attackerat mig sådär hade jag sänkt honom på en sekund.

”Alla sorters problem”

Bråket skedde inför öppen ridå och såväl lagkamrater som Barcelona-spelare. Och Zlatans kritik mot den före detta lagkamraten visste inga gränser.

– Materazzi orsakade alla sorters problem och i vårt omklädningsrum var vi förvånade och pratade om det. En spelare ska vara stolt efter en seger, inte jaga efter en 20-åring och kritisera honom.

Bråket i spelartunneln mellan Interspelarna avstyrdes.

FAKTA

TIDIGARE BRÅK MED BALOTELLI

Marsbråket med Mourinho

Mario Balotelli spelade inte en match för Inter – i hela mars. Talangen var petad i sex matcher, varav två Champions League-möten, efter ett storbråk med tränare José Mourinho.

Ett bråk där Balotelli först vägrade be om ursäkt, men gick sedan ut med en officiell ursäkt på klubbens hemsida.

”Bänkad av disciplinära skäl”

Redan förra året, när Balotelli laddade som bäst för U21-EM i Sverige bänkades han gång på gång i Inter och stämplades som problembarn.

Anledningen då enligt Mourinho: ”Balotelli är bänkad av disciplinära skäl”.

Inters ägare Massimo Moratti sades också haft ”­stora saftiga böter klara för gossen”.

Utvisningen i U21-EM

Redan i den första halvleken mot Sverige i U21-EM i somras fick Pontus Wernbloom Interstjärnan ur balans. Wernbloom fällde Balotelli, som svarade med en rad efterslängar – och visades ut.

...OCH HAN SÅGAS AV STJÄRNORNA

”Vad jag tycker om Balotelli? Hur mycket tid har du? Han är som ett barn. Jag är trebarnspappa och vi kan inte läxa upp honom också.”

Dejan Stankovic, Inter

”Han har fått stå ut med en del från fansen, men det har jag med. Han reagerade”

Dejan Stankovic, Inter

” Jag är besviken att firandet blev förstört på grund av något sånt här. Vi har inte råd med den här typen av beteende. Om fansen busvisslar måste han förstå att det kan bero på flera olika saker. Vi har alltid stått bakom honom.”

Interkaptenen Jaiver Zanetti

”Balotelli är en stor talang men han måste ändra sin attityd. Han kan inte agera så här, det väcker ingen sympati.”

Interkaptenen Javier Zanetti

ARTIKELN HANDLAR OM